La mostra «La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història», que va obrir les portes el 16 de juny i les va tancar el diumenge 14 d’octubre, ha rebut més de 8.000 visitants. La Fundació va encarregar el comissariat i l’estudi de les peces de la col·lecció cartogràfica del seu president, Ramon Mascort Amigó, a la historiadora de l’art i arxivera del Castell de Peralada, la figuerenca Inés Padrosa, qui assegura que la col·lecció de Mascort és «una de les millors col·leccions privades catalanes de cartografia». Fruit de la recerca i la catalogació de les obres, Padrosa ha publicat el llibre-catàleg La cartografía de la Colección Mascort. Escenas de la historia. Segons dades de l’entitat privada, entre el públic que ha visitat la mostra, en destaca un nombre important de representants de l’estament militar, col·leccionistes, arxivers, bibliotecaris, així com membres de la Societat Catalana de Geografia, funcionaris de l’Institut Cartogràfic i estudiants de la UdG.
Vuit mil mirades per a la col·lecció Mascort El Punt
La Fundació Mascort de Torroella de Montgrí va tancar l’exposició La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la Història, amb un gran èxit de participació amb més de 8.000 visitants del 16 de juny al 14 d’octubre.
La mostra va reunir 160 gravats pertanyents a les escoles cartogràfiques europees més representatives dels segles XVI i XIX. L’exposició deixa un element de referència: un catàleg que la cap de la cartoteca de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, Carme Montaner, va considerar “excepcional”.
La col·lecció, reunida al llarg dels anys pel president de la fundació, Ramon Mascort, va reservar un espai destacat a les obres de l’enginyer militar francès Sébastien de Beaulieu, que amb Les glorieuses conquestes de Louis le Grand (c. 1694), formades per 39 gravats, va divulgar per primera vegada algunes de les representacions més antigues que es conserven de Roses, Girona, Lleida i Barcelona, la majoria fruit de conflictes bèl·lics com ara la guerra dels Segadors, la dels Nou Anys i la de Successió. La comissària de l’exposició, Inés Padrosa, va destacar la importància que té per a la cartografia el treball que durant anys ha dut a terme Ramon Mascort, i que s’ha pogut traduir en una mostra única, especialment pel valor de les seves peces.
L'Empordà 23 d'octubre de 2018:
L'Empordà 23 d'octubre de 2018:
Empordà, 23 d'octubre de 2018 |