Biografia

Nascuda circumstancialment a Girona, ha passat la infantesa a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) i, des de l'any 1975, resideix a Figueres (Alt Empordà).
És Llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitat d'Història de l'Art (UAB), 1984 i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, 1975 i 1986.
Ha exercit la docència i ha desplegat una intensa activitat d'investigació sobre diferents disciplines de la comarca de l'Alt Empordà, d'entre les que sobresurt la vessant bibliogràfica, fotogràfica i biogràfica.
Ha estat membre de la junta de l'Institut d'Estudis Empordanesos, de la qual en va ser vocal, secretària i coordinadora de publicacions, membre del Patronat Eiximenis de la Diputació de Girona, i forma part, també, d'altres associacions empordaneses com el Patronat de Sant Quirze de Colera o l'Associació Cultural Castell de Peralada.

Ha col·laborat amb diferents publicacions periòdiques i mitjans de comunicació com la Revista de Girona, el Diari de Girona, l'ediari.cat, els setmanaris Empordà i Hora Nova i altres revistes d'àmbit internacional. Així mateix ha col·laborat en portals on line com la Galeria de metges.

A la dècada dels 90, com a investigadora especialitzada en la comarca de l'Alt Empordà la principal aportació va ser la publicació de la bibliografia comarcal, en paper i suport digital, va ser la primera comarca de Catalunya en gaudir d'una eina d'aquestes característiques; circumstància que ha permès evolucionar d'una manera molt més ràpida en la recerca d'aquest àmbit geogràfic.
L'altre eina fonamental, punt de partida per aprofundir en l'excel·lència empordanesa, haurà estat el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" en el qual s'hi apleguen més de 2.000 biografies amb un gran nombre de fotografies dels personatges. Cal destacar que l'Alt Empordà ha estat, de nou, la primera comarca de Catalunya que gaudeix d'un diccionari biogràfic comarcal.


L'any 2017 dóna a conèixer el noms de tots els artífexs que van intervenir en la reforma de l'església i convent del Carme, sota la bauta de D. Tomàs de Rocabertí, comte de Peralada. Entre els quals destaca Antoni Rigalt, Gian Domenico Facchina Luigi Pellarin, Gerònim Granell, Miquel Castellanas o els Germans Gómez de Girona.

"Entrevista / Inés Padrosa, escriptora i responsable de la Biblioteca del Castell de Peralada" G. Monleón per Hora Nova (31 octubre-6 novembre, 2000).