diumenge, 1 d’abril del 2012

Catalunya 1400. El Gòtic Internacional al MNAC

Des del passat 29 de març, al MNAC s'hi pot contemplar l'exposició "Catalunya 1400. El Gòtic Internacional".
Molt interessant el conjunt de peces exposades, algunes procedents de diverses parròquies, de diferents museus de Catalunya, i de particulars; altres han estat portades de l'estranger (Anglaterra, Suïssa, França...), és el cas de quatre taules del "Retaule de sant Jordi" de Bernat Martorell custodiades al Musée du Louvre i que s'han pogut contemplar a Barcelona després de més de cent anys d'haver marxat.
En un moment en què només es parla de retallades sorprèn veure com s'ha pogut dur a terme una exposició que haurà costat forces "doblers" com dirien a ses illes.
Algunes de les imatges de les peces que es poden veure a l'exposició:

Missal (Fot. Inés Padrosa)


Creu processional (Fot. Inés Padrosa)

El judici final al Missal de santa Eulàlia obra de Rafael Destorrents, custodiat al capítol de la catedral de Barcelona (Fot. Inés Padrosa)
Retaule de Bernat Martorell (Fot. Inés Padrosa)

No hi podia faltar el que queda del preciós "Retaule de Sant Miquel", procedent de Castelló d'Empúries i preservat al Museu Diocesà de Girona. Fins fa pocs anys no es coneixia l'autoria del retaule i es deia que l'havia executat el Mestre de Castelló d'Empúries, gràcies a mossèn Miquel Pujol Canelles (1927-2011), se sap que l'autoria fou compartida entre Joan Antigó i Honorat Borrassà.
Retaule de Sant Miquel, procedent de Castelló d'Empúries (Fot. Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada