dijous, 13 de desembre del 2012

In Memoriam Lluís Maria de Puig Oliver

Aquest matí m'assabento de la mort de Lluís Maria de Puig. El seu traspàs m'ha deixat trastornada, és una d'aquelles morts que un no espera, ni per l'edat ni pel seu tarannà vital i inquiet.
Al llarg de la meva vida dues han estat les principals coincidències amb Lluís Maria de Puig, la primera com a professor de la Universitat de Girona, en aquells moments Col·legi Universitari, encara que el fet quedi llunyà en el temps no ho és pels bons records que en tinc, l'altra és més recent i respon als contactes mantinguts per a prologar-me i, posteriorment acompanyar-me en l'acte de presentació del "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà", circumstància que va tenir lloc el mes d'octubre de l'any 2009.
Haig d'agrair a Lluís Maria de Puig, empordanès fill de Bàscara (encara que en alguns mitjans de comunicació el posin com a fill de Girona), que acceptés fer el pròleg del Diccionari, en uns moments en què ell ocupava un càrrec importantíssim en la Comissió Europea i no li deixava gaires estones per afers com els que li vaig sol·licitar. L'acceptació ja ens indica el seu tarannà, per això no és gaire estrany que, tal com ell mateix va dir el dia de la presentació, el pròleg del Diccionari, ben segur ha estat un dels pròlegs més viatjats i viatgers. I jo afegeixo que segurament és un dels pròlegs més extensos i complets que pot gaudir una obra d'aquestes característiques, escrit per un historiador amb coneixement del territori.


Inés Padrosa i Lluís Maria de Puig el dia de la presentació del
"Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà"


Com a empordanès, fill de Bàscara, també figura en el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà". A continuació adjunto la seva entrada:

La biografia de Lluís Maria de Puig al "Diccionari biogràfic
de l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa

La biografia de Lluís Maria de Puig al "Diccionari biogràfic
de l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa

La biografia de Lluís Maria de Puig al "Diccionari biogràfic
de l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada