dilluns, 17 de desembre del 2012

El comte de Zavellà i la Sociedad de Bibliófilos Españoles de Madrid

A l'entrada del 20 de setembre de 2012 ja comentava que a la monografia sobre "La Principal de Peralada", en el capítol dedicat a l'acció cultural dels germans Rocabertí que porta el títol "L'esperit de la Renaixença i el mecenatge dels comtes: creació de l'Escola", don Antoni de Rocabertí i don Tomàs foren decisius en la potenciació de les activitats literàries de les rodalies ja fos mitjançant els seus patrocinis a diversos certàmens i associacions de les terres gironines, ja fos mitjançant els contactes amb rellevants personatges, polítics, historiadors  i poetes entre els quals podem esmentar a Josep Pella i Forgas i  a mossèn Cinto Verdaguer.
A la Biblioteca del Palau de Peralada es conserven nombrosos exemplars de les obres en les quals queda palès eren socis de diferents associacions culturals figuerenques, gironines, barcelonines i palmesanes. Segons consta a l'obra que es pot contemplar a continuació també foren socis de la Sociedad de Bibliófilos Españoles amb seu a Madrid."Opúsculos Literarios de los siglos XIV á XVI" Madrid: Sociedad de Bibliófilos Españoles, 1892. Exemplar numerat amb el Núm. 175 nominat per l' "Excmo. Sr. Conde de Zavellá"


"Opúsculos Literarios de los siglos XIV á XVI" Madrid: Sociedad de Bibliófilos Españoles, 1892. Exemplar numerat amb el Núm. 175 nominat per l' "Excmo. Sr. Conde de Zavellá"

Relació de socis de la Sociedad de Bibliófilos Españoles de Madrid a "Opúsculos Literarios de los siglos XIV á XVI" Exemplar numerat amb el Núm. 175 nominat al Excmo. Sr. Conde de Zavellá

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada