diumenge, 10 de novembre del 2019

Vestits de Carmen Mateu a "100 anys de Glamur" al Museu de Mallorca


El dijous 31 d'octubre vàrem tenir l'oportunitat d'assistir a la inauguració de l'exposició "100 anys de glamur" comissariada per Jordi Casamartina i Ismael Núñez.
La presentació va anar a càrrec de la directora del museu Ma Gràcia Salvà i dels comissaris, i els acompanyaren representants del Govern Balear.
L'exposició, integrada a les sales del Museu de Mallorca, està basada en una selecció de vestits de la important col·lecció barcelonina d'Antoni de Montpalau. En ella s'hi poden veure dos peces (un vestit i un abric, ambdòs de còctel), que Carmen Mateu va donar a la dita col·lecció, tots dos són del modisto Balenciaga.
Carmen Mateu va ser una de les dames que es va distingir per vestir amb una gran elegància. A l'exposició de la Biblioteca del Castell de Peralada hem dedicat una estança a aquesta faceta. S'hi poden veure quatre vestits. Tots ells importants en el decurs de la seva vida. Els modistos foren Pertegaz, un deixeble seu, la firma Tothom (=Marta Rota) i Balenciaga!
L'exposició romandrà oberta fins el 15 de desembre. Si algú va a Palma pot aprofitar per veure-la i, de passada, veure el museu!!







Vestit de seda de Cristóbal Balenciaga. Barcelona, c. 1963. Sarja de seda estampada.
Donació de Carmen Mateu de Suqué. Col·lecció Antoni de Montpalau.




Abric de còctel de Cristóbal Balenciaga. Barcelona, c. 1963. Teixit acanalat de seda.
Donació de Carmen Mateu de Suqué. Col·lecció Antoni de Montpalau.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada