dimarts, 26 de novembre del 2019

Luis Bardón, el savi dels llibres



Luis Bardón va introduir-se en el negoci de llibreter de la mà del seu pare, qui l'havia iniciat l'any 1943. La llibreria es troba situada en el bell mig de Madrid, al costat de les "Descalzas Reales".

Des de la capital d'Espanya van proveir de llibres a la major part dels bibliòfils del país i l'estranger.
Qui volia exemplars antics i en perfecte estat sabia que ho podia trobar a la Librería Bardón i, cas que no tingués el que un cercava, faria el possible per aconseguir-ho!

La Casa Bardón va proporcionar llibres de primeríssima qualitat a Miquel Mateu, entre els quals podem esmentar una bona part de la col·lecció d'Executòries de Noblesa que avui dia disposa de 800 exemplars. Era tal la confiança que es tenien que, si sabia que el tema o l'exemplar podia interessar a Miquel Mateu, els hi enviava per examinar-los.
Però no tan sols van ser títols d'aquesta col·lecció els adquirits per Miquel Mateu a Bardón, també hi ha items de la Col·lecció Cervantina i d'altres destacats en el món de la bibliofília. Alguns d'ells sabem que provenen de la casa Bardón perquè, encara avui, disposen del seu exlibris. 

Luis Bardón, igual que el seu pare, era un cavaller amb un tracte exquisit, i, a més, era un savi. Un tipus de persona que, avui en dia, està "en vies d'extinció".

Fa uns anys vaig tenir la sort de poder parlar amb ell i, fins i tot, ens vàrem cartejar.

Fa uns mesos, en José Luis i jo vam dirigir-nos a la seva llibreria, regentada per dues de les tres filles, Belén i Alicia. Elles són fidels continuadores de la manera de fer de la nissaga Bardón, de la mateixa manera que ho és la seva filla Susana a Delirium Books!

Sabem que és llei de vida, però la seva és una gran pèrdua pel món del coneixement!


El reconegut bibliòfil madrileny Luis Bardón a la seva llibreria, 
meca de tots els amants dels llibres. (Foto extreta d'Uniliber) 

Exlibris de Luis Bardón, pertanyent a un manuscrit
de la Biblioteca del Palau de Peralada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada