diumenge, 15 d’abril del 2012

Visita al Monestir de Montserrat i a la seva Biblioteca

Dissabte 14 d'abril, tenim el privilegi que el pare Fr. Xavier Altés ens guii a una de les capelles del monestir, a la biblioteca i a altres dependències.
És un goig poder veure una de les biblioteques monacals més importants, actualment compta amb 300.000 volums.
En José Luis i jo no podem tenir millor guia que el pare Altés, qui ostentà el càrrec de bibliotecari durant molts anys. Ell ens explica moltes curiositats: les exposicions que duen a terme, les revistes que reben (600), la secció de gravats (amb més de 18.000), la secció de pergamins i papirs, els incunables (400), els manuscrits, col·leccions especials com la important col·lecció de fons mallorquins dels comtes d'Aiamans, donacions, compres, etc.. Ens explica la gran destrucció que va provocar l'exèrcit francès que va reduir la biblioteca de 40.000 volums a uns 3.000 i com es va haver de començar de nou a principis del segle XIX, amb grans adquisicions durant el segle XX.
En definitiva, una tarda esplèndida impregnada d'història i de llibres, i acompanyats d'un erudit i gran coneixedor del monestir (autor entre altres de la monografia "L'església nova de Montserrat: 1560-1595-1992"), i dels seus fons bibliogràfics, el pare Francesc Xavier Altés i Aguiló.


Biblioteca del monestir de Montserrat (Fot. Inés Padrosa)


José Luis Torres i el pare Fr. Xavier Altés a la Biblioteca Monestir de Montserrat (Fot. Inés Padrosa)

Biblioteca del monestir de Montserrat (Fot. Inés Padrosa)

El pare Fr. Xavier Altés i Inés Padrosa a la Biblioteca del monestir de Montserrat (Fot. José Luis Torres)


Monestir de Montserrat (Fot. Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada