dissabte, 21 d’abril del 2012

La Confraria de Mario Zucchitello es retroba a Tossa de Mar

Ha passat un altre any, i en Mario, italià resident a Tossa de Mar des que s'enamorà de la seva muller la Rosa, tossenca de soca-rel, han volgut obsequiar-nos de nou amb una esplèndida trobada.
Fa molts anys que en José Luis i jo mateixa tenim l'honor de formar part del grup de convidats a aquesta cita. Allà coincidim amb amics procedents de diferents indrets de Catalunya - de Girona, Barcelona i Lleida- i d'Itàlia. 
Els àpats són d'antologia i responen, en part, als típics convits italians amb l'antipasto (amb vitello tonnato, mariscs diversos,...), el primo piatto (pasta in forno o altres varietats), secondo piatto i dolci, amb l'aternància d'algunes  receptes pròpies d'aquestes terres.
Tot casolà, elaborat per ells mateixos, amb tots els detalls cuidats. En fi, un dinar per a recordar.
Els amfitrions Mario Zucchitello, la seva muller Rosa Coris, en Francesco i la seva senyora Ma. Rosa.
Entre els participants: l'historiador Joan Domènech i sra., l'historiador Pere Freixas i sra., l'expert gastronòmic Jaume Fàbrega, l'historiador de l'art Francesc Fontbona, l'enginyer Sebastià Ruscalleda i sra., l'arxiver Antoni Reyes, l'arxiver Joaquim Daban, l'arxiver David Moré i sra., el filòleg Pep Vila, l'historiador Flocel Sabaté i sra., entre altres. 

Una part dels participants a la trobada.
En Francesco, content per la feina feta, abans d'emplatar (Fot. Inés Padrosa)

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada