dimarts, 17 d’abril del 2012

Els jardins de Santa Clotilde, de Lloret de Mar

Dona gust veure com hi ha llocs costaners que s'han conservat, gairebé verges, gràcies a l'interés de particulars. Aquest és el cas del jardins de Santa Clotilde, de Lloret de Mar.
Va ser a la segona dècada del segle XX quan Raul Roviralta va apropar-se a la vila de Lloret gràcies a les estades que hi feia la seva futura muller, Clotilde Rocamora. Es va enamorar de l'indret i va comprar diverses peces de terra, llavors vinyes, de la zona anomenada la Boadella, i les va anar annexionant. Es va posar en contacte amb el menorquí Nicolau Maria Rubió i Tudurí i plegats crearen els futurs jardins de Santa Clotilde.
A finals del segle XX, els descendents cediren els jardins a l'ajuntament de Lloret. En el moment de la cessió, l'estat de l'indret era d'un cert abandonament i, per aquest motiu, es va haver d'actuar: Artur Bossi va ser el paisatgista encarregat de la reforma.
En José Luis i jo mateixa varem tenir l'oportunitat de sentir les explicacions d'Anna Fuentes, cap de patrimoni de l'ajuntament de Lloret de Mar i directora del Museu del Mar. Amb aproximadament deu anys d'apertura els jardins de Santa Clotilde han passat de rebre de 3.000 visitants a l'any, a tenir-ne més de 100.000.

Enguany, i per primera vegada a la història, s'ha permès la visita als jardins del Castell de Peralada, i a la Biblioteca hi ha una exposició titolada "Jardins de paper" que complementa la visita. El proper mes de maig tindrà lloc un simposi en el qual sota el nom "El Parc del Castell de Peralada". Anna Fuentes serà una de les participants de la taula rodona en la qual es debatrà sobre "Els jardins històrics de Catalunya i models de conservació i gestió"

Entrada als jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Fot. Inés Padrosa)

Anna Fuentes, cap de patrimoni de l'ajuntament de Lloret de Mar i directora del Museu del Mar, i Inés Padrosa visitant els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Fot. Inés Padrosa)

Vista de la costa verge des dels jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Fot. Inés Padrosa)
Vista de la casa que fou propietat d'Artur Roviralta, marquès de , als jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Fot. Inés Padrosa)
José Luis Torres i Inés Padrosa als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar
(Fot. Anna Fuentes)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada