dijous, 5 de març del 2015

El diari digital BaixMontseny.info es fa ressó de la presentació del llibre dedicat a Damià Mateu

Presenten a Llinars del Vallès el llibre de Damià Mateu i Bisa

Es tracta d'una de les figures més destacades de la burgesia catalana del primer terç del segle XX, originari del municipi baixmontsenyenc

| Actualitzat el 27/02/2015 a les 15:57h
 
 
 
Presenten el llibre sobre Damià Mateu a la Biblioteca de Llinars del Vallès Foto: Aj Llinars del Vallès
A la Biblioteca de Llinars del vallès s'ha presentat el llibre Damià Mateu i Bisa (1864-1935). Empresari, promotor i col·leccionista, originari del municipi baixmontsenyenc i una de les figures més destacades de la burgesia catalana del primer terç del segle XX. En l'elaboració del llibre hi han col·laborat Inés Padrosa, historiadora i bibliotecària del castell; Jaume Barrachina, historiador de l'art i director del museu creat a partir de les col·leccions d'art i antiguitats impulsades per Damià Mateu; Jordi Nadal i Oller, catedràtic emèrit d'història econòmica, i Miguel Canals, marquès de Casa Brusi.
La presentació del llibre, a càrrec d’Inés Padrosa, i amb la presència de l'alcalde del municipi, Martí Pujol, diversos regidors del consistori i del responsable de l'arxiu municipal, Albert Gómez, que ha treballat estretament amb Inés Padrosa aportant informació sobre l'empresari.
El passat 29 de novembre de 2014 es va fer la presentació del llibre al Castell de Perelada amb la presència dels familiars directes de Damià Mateu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada