dimecres, 26 de març del 2014

Jornada Enogastronòmica a Peralada

A Peralada de l'1 al 30 d'abril es prepara enrenou entorn "La Cultura del vi".

Com a autora dels quatres receptaris de la "Gastronomia Empordanesa a Peralada", l'Ajuntament ha tingut la deferència de convidar-me a presentar al reconegut crític gastronòmic i prolífic autor de llibres de cuina, i amic, Jaume Fàbrega.

Tot seguit el programa i les explicacions que han preparat des del Centre de Turisme Sant Domènec:

Jornada Enogastronòmica

 “La Cuina del Vi”
Receptes de les mestresses de Peralada
De l’1 al 30 d’abril ·
Programa d’activitats: “La Cuina del Vi” Peralada 2014.

 
cartell_cuina del vi (jpg)
 
 
Atesa la importància de l’oferta enogastronòmica de les comarques gironines i el seu paper rellevant en el conjunt de l’oferta turística, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Peralada volen contribuir a la promoció i divulgació de la cuina del vi, dintre la campanya VÍVID. El Festival del Vi.
 
La tradició vitivinícola de Peralada està documentada des del segle S.XIV. La proximitat d’aquest producte i la seva qualitat han possibilitat l’aparició d’un gran nombre de plats la base dels quals és l’excel·lent vi de Peralada o els seus derivats. Per degustar-los cuinats de maneres ben variades, visiteu el municipi de Peralada durant tot el mes d’abril.
La Campanya Enogastronòmica “La Cuina del Vi” oferirà als visitants la possibilitat de degustar els tradicionals “platillos” cuits a la cassola 
 
_B2G1599
 
Empordanesa, o diversos postres casolans típics de la nostra dieta en diferents restaurants de Peralada i Vilanova de la Muga. En cada establiment els cuiners hauran escollit algunes de les receptes, – on el vi o derivats en són un ingredient important,- de les Mestresses de Peralada que han participat en les diverses edicions de la Mostra Gastronòmica Empordanesa, que es realitza a Peralada cada 12 d’octubre, des de fa 22 anys.
El dissabte 12 d’abril, a les 7 de la tarda, la sala d’actes del Claustre de Sant Domènec acollirà la Conferència La Cuina del Vi, a càrrec del Crític gastronòmic Sr. Jaume Fàbrega Colom que avaluarà el potencial del vi com a ingredient de la cuina actual, tant a nivell organolèptic com a element diferenciador, a través del treball de recull i reinterpretació de receptes procedents de les Mestresses de Peralada.
La presentació de l’acte anirà a càrrec de la Sra. Inés Padrosa Gorgot, autora dels llibres de recopilació de Receptes de les Mestresses de Peralada.
 
_B2G1576
 
L’acte es clourà amb una copa de cava i amb la degustació de pa amb vi i sucre.
Els Allotjaments Rurals i els Hotels del municipi, s’han adherit a les jornades, realitzant la seva pròpia campanya que porta per nom: “Nit amb Bacus”. Els establiments obsequiant als seus ostes amb una ampolla de Cava, com a particular adhesió a la campanya.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada