dimarts, 5 de novembre de 2013

La ruta de l'Arxiduc Lluís Salvador a Valldemossa (1). MIRAMAR

Mallorca és una illa molt propera i, probablement, poc coneguda. Per circumstancies de la vida, des de fa uns anys les anades a l'illa són freqüents cosa que em permet conèixer-la cada dia millor.
Per això, aconsello un paratge poc conegut que es troba en plena natura i envoltat d'història. Es tracta del Monestir de Miramar, fundat per Ramon Llull en el s. XIII.
Però, si aquest paratge ha arribat a gaudir de la fama que té avui dia és gràcies a l'arxiduc Lluís Salvador qui comprà la possessió l'any 1872.
Després del seu traspàs va heretar la propietat el seu secretari, i actualment pertany als seus descendents.
La casa i els jardins estan oberts al públic i, entre moltes coses, es pot veure un trull o tafona, una part del claustre gòtic procedent del convent de Santa Margalida de Palma, sales dedicades a Ramon Llull i a Lluís Salvador i els jardins. L'entorn és privilegiat amb les oliveres que envolten la casa, unes magnífiques vistes cap a la muntanya i el mar, coves i una zona de feixes amb unes estudiades canalitzacions d'aigua. Una meravella.Vista del Monestir de Miramar des dels jardins (Fot. Inés Padrosa)
La tafona de Miramar (Fot Inés Padrosa)


Les canalitzacions d'aigua (Fot. Inés Padrosa)


Una de les vistes de les que el visitant pot gaudir (Fot. Inés Padrosa)

Un es queda petit davant la magnificència de
la naturalesa (Fot. Inés Padrosa)


El claustre del convent de Santa Margalida (Fot. Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada