dissabte, 19 de gener del 2013

Segona activitat del Festival Internacional del Circ Castell de Figueres a la seu dels Amics del Castell de sant Ferran

 
 
Si la setmana passada proclamava l'exposició dels cartells de cinema relacionats amb al circ del col·leccionista Lluís Benejam, a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres com a primera activitat a l'entorn de l'imminent segon Festival Internacional del Circ Castell de Figueres, aquesta setmana explicaré breument el segon acte el qual va ser la conferència de Genís Matabosch.
El director va ser presentat per Joan Manuel Soldevilla, qui havia estat professor seu a l'institut Ramon Muntaner de Figueres i aquest ens va donar a conèixer, entre altres coses, l'excel·lent vessant literària  de Matabosch.
En el decurs de la conferència titolada "El Món del circ a través del Festival de Figueres", Genís Matabosch explicà quines eren les característiques d'aquest Festival, essent la principal que els artistes seleccionats no hagin actuat mai a Europa. Ens explicà el complicat procés de selecció dels participants arreu del món, la complicada burocràcia a superar, les novetats d'enguany i els èxits assolits pels participants de la primera edició.
El Festival Internacional del Circ Castell de Figueres, en aquests moments, ja es el punt de mira d'empresaris i companyies circenses per captar noves promeses.
Però el màxim objectiu de l'equip organitzador és proporcionar il·lusió i aconseguir que els ciutadans s'evadeixin dels problemes i la rutina diària, deixant-los embadalits amb les agosarades i espectaculars actuacions que ens tenen preparades.
Figueres, per uns dies, esdevindrà el punt de trobada internacional d'artistes procedents de diferents continents, d'experts en circ i d'aficionats a aquest apassionant món .
 



Genís Matabosch i Joan Prat, vicepresident dels Amics del Castell (Fot. Inés Padrosa)

Genís Matabosch durant la conferència a la seu dels Amics del Castell (Fot. Inés Padrosa)
Martí Dacosta ens ofereix la visió del públic assistent. A la primera fila (d'esquerre a dreta): Diego Borrego, regidor, José Luis Yécora, regidor, J.M. Soldevilla, presentador, Marta Felip, alcaldessa, Manuel Toro, tinent d'alcalde, M. Àngels Olmedo, regidora.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada