divendres, 11 de gener del 2013

"El circ al cinema" primera activitat del 2n Festival Internacional del Circ Castell de Figueres

 
A la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran, ha tingut lloc el tret de sortida de la primera activitat relacionada amb el 2n Festival Internacional del Circ Castell de Figueres.

L'exposició de cartells de cinema relacionats amb el circ, del col·leccionista Lluís Benejam, ha estat presentada per Genís Matabosch qui ens ha explicat que aquesta és una de les col·leccions particulars més importants d'Europa, la qual consta de més de 28.000 cartells.

Benejam i Matabosch han explicat el moment en què establiren coneixença cap a l'any 1999 quan Matabosch va fer la proposta a l'Ajuntament de Figueres de crear un museu dedicat al món del circ. Des de llavors la relació ha perdurat i ha nascut una amistat, Matabosch ha recordat que segons un proverbi xinès hi ha dos tipus d'amistat la de qui ajuda a plantar un arbre i la d'aquell que aprofita la sombra de l'arbre que ha plantat un altre. Aquesta amistat respon al primer cas a qui ajuda a plantar l'arbre, ja que ell sempre ha rebut la col·laboració del col·leccionista figuerenc afincat a Capmany.

Us recomano anar fins a la seu dels Amics per veure aquests cartells històrics. I no espereu l'últim moment per comprar les entrades del Festival. L'any passat va ser un éxit i aquest any promet noves descobertes!!



 
Moment de la presentació de l'exposició "El circ al cinema" Godoy, Lluís Benejam, Ramon Bech i Antonio Herrera (Fot. Inés Padrosa)
 
Ramon Bech, Inés Padrosa, Lluís Benejam, Genís Matabosch i José Luis Torres

Genís Matabosch i Lluís Benejam (Fot. Inés Padrosa)


Inés Padrosa i Lluís Benejam


Ramon Bech, Inés Padrosa, Lluís Benejam, Genís Matabosch i José Luis Torres

 

Marisa puente, Inés Padrosa i Genís Matabosch (Fot. José Luis Torres)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada