dissabte, 10 d’octubre del 2015

Conferència sobre Ramon Muntaner


El Club Marina Casinet commemora l’Any Muntaner amb una xerrada, avui

Per | El 9 d'octubre de 2015 |
Imatge: Logotip Any Muntaner | Font: Generalitat de Catalunya
Arxiu de so: Joan Domènech
Ramon Muntaner i el seu llegat centraran la xerrada que ha organitzat per aquest vespre el Club Marina Casinet. L’entitat se suma, així, a la celebració de l’Any Muntaner, coincidint amb el 750 aniversari del seu naixement.
El president del Club Marina Casinet, Joan Domènech, argumenta que han decidit commemorar l’efemèride donada la rellevància del militar i cronista que amb la seva Crònica va narrar l’expansió catalanoaragonesa.
La ponent serà Inés Padrosa, historiadora i bibliotecària del castell de Peralada, que ha dedicat un capítol del seu últim llibre a Ramon Muntaner, fill de Peralada.
La conferència del Club Marina Casinet, que és oberta a tothom, començarà a les vuit del vespre a la seu de l’entitat.




Dia 9 d'octubre, Lloret de Mar.
Joan Domènech, president de l'associació Club Marina Casinet de Lloret de Mar fa l'oportuna presentació de l'acte del dia: la conferència dedicada a Ramon Muntaner que porta el títol "El llegat de Ramon Muntaner (Peralada, 1265-Eivissa, 1336)", impartida per Inés Padrosa.
Enguany amb motiu de la celebració dels 750 anys del naixement del cronista, s'estan duent a terme nombrosos actes dedicats a donar a conèixer la seva vida i obra: la Chronica.
En aquesta ocasió es va donar especial èmfasi en et tractament iconogràfic donat per diferents i rellevants artistas, de diferents episodis tractats a la crònica muntaneriana.
Artistes mallorquins del s. XIX xom Moret, Ribas, Morell o Anckermann, altres espanyols com Moreno Carbonero o catalans com Caba, Parera, Ribó o l'escultor Frederic Marès.



Inés Padrosa i Joan Domènech (Fot. José Luis Torres)




 

 

 
Inés Padrosa, Joan Domènech i un dels socis del Club Marina Casinet
(Fot. José Luis Torres)


La sala d'actes de Club Marina Casinet de Lloret de Mar (Fot. José Luis Torres)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada