dissabte, 9 de febrer del 2013

Inauguració de dues exposicions relacionades amb el circ "Els Espectacles de la il·lusió a Figueres" i "Circ i Cinema"

Aquesta tarda en el Museu de l'Empordà de Figueres s'ha inaugurat "Els Espectacles de la il·lusió a Figueres", i re-inaugurat, "Circ i Cinema" una selecció de cartells vinculats al cinema del col·leccionista Lluís Benejam.
L'ha presentat el director del Festival Genís Matabosch i s'ha comptat amb la presència de l'alcadessa Marta Felip.
L'acte ha estat amenitzat per dos mags locals KARLUS i RAUL BLACK.

Nota de premsa publicada a El Punt:
Des de finals del segle XIX, han passat per Figueres mags llegendaris, des de Fructuós Canonge, el 1867, fins a l'hipnotitzador Fassman, el 1948, passant pels ventrílocs Sanz (1905) i Wences (1930), a més d'altres figures de la història de l'il·lusionisme com ara Li Chang o Frackson, que van actuar a la capital alt-empordanesa el 1929. Sovint els seus trucs formaven part del programa d'alguna troupe circense o de les atraccions de varietats que servien per complementar les projeccions a les sales de cinema, però d'altres vegades tenien prou anomenada per presentar espectacles sencers que omplien els teatres. Una col·lecció de cartells originals, imatges i objectes permet ara resseguir la relació de la ciutat amb la història de la màgia a través de l'exposició Els espectacles de la il·lusió a Figueres, que s'inaugura avui (18 h) al Museu de l'Empordà.
La mostra és organitzada per la Circus Arts Foundation com a activitat paral·lela del Festival Internacional del Circ, que se celebrarà del 21 al 25 d'aquest mes al Recinte Firal de la ciutat, i que també proposa una revisió de la relació del circ amb el cinema a través d'una selecció de cartells de la col·lecció de Lluís Benejam que s'inauguren, també avui, al mateix Museu de l'Empordà. Aquesta mostra, que reuneix un centenar de cartells de pel·lícules d'ambientació circense, es va inaugurar a la seu de l'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran l'11 de gener passat, partir d'avui canvia d'emplaçament per complementar-se amb el recorregut històric sobre la màgia a l'Empordà. Coincidint amb la inauguració de les dues exposicions, que es podran visitar fins al 10 de març, hi haurà l'actuació dels mags figuerencs Karlus i Raül Black.

 
 
Genís Matabosch en el moment del seu parlament. A l'esquerre Marta Felip, alcaldessa de Figueres i els mags Karlus i Raul Black (Foto Inés Padrosa).
 


Nombrós públic somrient en un moment de l'actuació del mag Raul Black. Drets d'esquerre a dreta: José Luis Torres, Marta Felip, Marisa Puente, Antonio Herrera (Foto Inés Padrosa).


Un moment de l'actuació del mag Karlus (Foto Inés Padrosa).

Un moment de l'actuació del mag Raul Black amb el regidor figuerenc Jordi Masquef a l'esquerre de la imatge (Foto Inés Padrosa).

Un moment de l'actuació del mag Raul Black (Foto Inés Padrosa).

El mag Raul Black i José Luis Torres, alumne i professor (Foto Inés Padrosa).

Jean-Pierre Lacombe, Inés Padrosa, Martine Camiade i Lluís Benejam davant els cartells de cinema (Foto José Luis Torres).

Visió d'una part de l'exposició (Foto Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada