dimarts, 31 de juliol del 2012

"La Maison de la Radio et de la Télévision" de Samazan, una iniciativa de Josep Estrader i Lídia Nadal

La setmana passada varem estar uns dies visitant tan sols "un petit coin de la France", però vàrem aprofitar per fer una visita a un amic figuerenc que, ara, resideix prop de Burdeus, en Josep A. Estrader (per a la seva biografia vegis "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" Diputació de Girona (2009), p. 308).
Ell, especialista en mitjans de comunicació, juntament amb la seva esposa, Lídia Nadal, ha tingut la iniciativa de crear un espai dedicat a la ràdio i la televisió. És així com ha recollit material antic, veritables peces de museu, juntament amb material gràfic com revistes, diaris, i documents personals de particulars i els presenten d'una manera pedagògica per tot el qui estigui interessat. S'han preocupat, també, de disposar d'una biblioteca especialitzada en el tema de l'audiovisual i un equip de càmeres per "aprendre" a ser un bon professional.
Val la pena dir que la Casa de la Ràdio i de la Televisió de Samazan és candidata a convertir-se en un dels Set Tresors del Patrimoni Cultural de la Catalunya Exterior. De 34 candidats, els 7 que obtinguin més vots guanyaran aquest títol.
Tots el qui estiguin interessats en el tema poden emetre la seva votació a  la web www.fiecweb.cat, clicant al banner superior de la primera pàgina es té accés a un formulari, allà podeu deixar el vot a favor de la ceativitat d'aquest figuerenc.


José Luis Torres i Josep A. Estrader fan un brindis a l'amistat a la seu de "La Maison de la Radio et de la Télévision", a Samazan (Fot. Inés Padrosa)

Inés Padrosa i Josep A. Estrader a la seu de "La Maison de la Radio et de la Télévision", a Samazan (Fot. José Luis Torres)

"La Maison de la Radio et de la Télévision", Samazan.
Espai dedicat a la comunicació telefònica (Fot. Inés Padrosa)


             "La Maison de la Radioet de la Télévision ", Samazan. Espai dedicat a Tintin (Fot. Inés Padrosa)



"La Maison de la Radio et de la Télévision", Samazan. Espai dedicat a Tintin (Fot. Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada