dilluns, 22 de març del 2021

Circusland, el món dels somnis, a Besalú

 Circusland el món dels somnis, de les il·lusions infantils i no tan infantils... ha començat a recórrer el seu camí. Els artífexs Genís Matabosch i Joan Mompart. 

Gràcies als seus esforços i a la seva tenacitat es podrà veure la meravellosa col·lecció relacionada amb aquest món, podríem dir... relativament desconegut. De fet, fa uns quants anys vaig tenir ocasió de veure-la a Figueres, a la seu de la Fundació. 

I, d'aquella experiència, en va sortir un bonic reportatge al Dominical del Diari de Girona, "Figueres, La Casa del Circ", títol que ara ja no podríem reproduir exactament igual!

Aquest cap de setmana, el primer sense confinament comarcal ens hem dirigit cap a Besalú,  acompanyats dels nostres néts més petits, hem estat visitants de luxe, en haver gaudit de les explicacions de Genís Matabosch.  Des de 2019 és el primer doctor en història del circ d'Europa amb la tesi "Orígens del Circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)". Veritablement, quan un sent les seves explicacions aprèn moltes coses.

Increïble tot el material recollit, des de material efímer del que no se'n solia fer gaire cas i que avui ha esdevingut rar, fins a luxosos vestits de pallassos cèlebres i la maqueta de circ més gran de món amb 50 metres quadrats de superfície: Una vertadera ciutat ambulant!! per citar algunes exemples. 

Un es podria passar hores a la visita. Avui ha estat un aperitiu, Sens dubte, haurem de repetir-la!

Recomanable per a tots els públics!! Animeu-vos!!


Acompanyats de Genís Matabosch, al costat del trajo de 
presentador que ell tant bé exerceix!A Circusland no hi falta la biblioteca especialitzada ni l'arxiu!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada