diumenge, 27 de desembre del 2020

Lluís Vega, el valor del col·leccionista d'imatges històriques

Lluís Vega va heretar l'afició i la col·lecció de postals i fotografies històriques del seu pare Lluís Vega Ferrer (1923-1998). En Lluís era una persona que si podia li agradava passar desapercebut. 

Es pot dir que el conexia de tota la vida. Tot i amb això, quan més relació vaig tenir amb ell va ser amb motiu de preparar el llibre de fotografies Història Gràfica de Figueres. Llibre que em va encarregar l'Ajuntament de Figueres --en aquells moments el regidor de cultura era Joan Balada i l'alcalde Joan Armangué--, entre el 1999 i l'any 2000 i que va sortir a la llum l'any 2001, per commemorar els 125 anys de ciutat. 

Ell disposava imatges curioses i algunes inèdites de la ciutat i es va mostrar molt generós en cedir-les per il·lustrar el llibre. Amb posterioritat altres persones, en conèixer-les també les van voler reproduir en els seus llibres. 
 
Serem molts els deutors de l'afició col·leccionista teva i del teu pare. Sens dubte, hi haurà algunes instantànies que estaran directament associades amb la teva generositat i es convertiran en el teu record! 

Aquesta és la semblança que vaig deixar en el Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà el 2009:

VEGA VIDAL, Lluís (Figueres 24.IV.1948) Còmic i col·leccionista Fill de Lluís Vega Ferrer, electricista, i de Marina Vidal Bosch, de Figueres. Ha heretat la col·lecció de postals de Figueres i comarca del seu pare, la qual procura completar. Forma part del grup La Conya en Bicicleta (1996), peculiar formació figuerenca que escenifica acudits. Cada any sol actuar al Casino Menestral de Figueres o a La Gresca a la Fresca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada