dissabte, 10 de febrer del 2018

Diccionari AEmpordà. Ressó a la premsa. Empordà. Hora Nova. Diari de Girona. Ràdio l'Escala.

Canal 10. L'Escala

Edició actualitzada i digitalitzada del Diccionari Biogràfic de l'Alt Empordà

Surt una edició actualitzada en versió digital del Diccionari Biogràfic de l'Alt Empordà, obra original d'Ines Padrosa. Entre les més de 2000 entrades, al diccionari hi ha desenes de referències a personatges escalencs.

Article de Cristina Vilà. Setmanari de l'Alt Empordà, 2018.02.13


Article d'Ariadna Ventura. Hora Nova, 2018.02.13






El ‘Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà’, renovat i en línia


La seva autora, Inés Padrosa, n’ha actualitzat les entrades, que ja es poden consultar des de qualsevol lloc del món




















El Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, publicat per la Diputació de Girona el 2009 i obra de l’arxivera i bibliotecària Inés Padrosa, ja disposa de versió digital. Concretament, es pot consultar des de la web de la Diputació de Girona (www.ddgi.cat/publicacions) i del repositori cooperatiu Regira (www.bibgirona.cat/regira), coordinat pel Servei de Biblioteques.
Però a més, vuit anys després de la seva publicació, l’obra inclou un suplement amb les dades actualitzades dels personatges biografiats en actiu, des del 2008 i fins a l’abril del 2017, un projecte que, segons Padrosa, «representa la culminació d’una etapa de recerca que permet donar a conèixer el llegat intel·lectual tan important de la comarca».
La nova versió del Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà no inclou noves entrades, sinó una actualització de les originals. En aquest sentit, l’autora ha avançat que està treballant en un nou volum que inclogui nous personatges.
La digitalització del diccionari, amb més de 2.000 entrades, implica, en paraules d’Inés Padrosa, «posar a l’abast de tothom i des de qualsevol lloc, d’una manera ràpida i directa, una obra de referència».

Diari de Girona

Inés Padrosa posa al dia i digitalitza el «Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà»

08.02.2018 | 07:11

El Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà, publicat per la Diputació de Girona el 2009, disposa ja de versió digital, la qual es pot consultar des de la web de la Diputació de Girona ( http://www.ddgi.cat/publicacions) i també a través del repositori cooperatiu de la Diputació Regira ( www.bibgirona.cat/regira), coordinat pel Servei de Biblioteques, que permet consultar en accés obert les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses.

Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà, l'arxivera i bibliotecària Inés Padrosa, ha actualitzat les dades dels biografiats. Així, la versió digital del diccionari consta de dues parts diferenciades: una primera part, que reprodueix el text íntegre de la versió publicada el 2009, i una segona part, que recull l'activitat duta a terme per les persones biografiades en actiu en el període de temps que va des del tancament del diccionari fins a l'abril de 2017.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada