dimarts, 22 de novembre del 2016

Els germans Civil ja tenen monografia


El 27 de setembre, el meu marit i jo assistirem a la presentació d'una monografía excepcional, dedicada als germans Civil Castellví:
"Quan la música esdevé passió. Els germans Francesc i Joseph Civil i Castellví", preparat, escrit, pensat i desenvolupat a dues mans l'Albina Varés i de Batlle i en Lluís Brugués Agustí.
 
L'obra va ser presentada per Joaquim Nadal, qui ens va explicar moltes històries del llibre. Ben segur que la que més deuria sorprendre al públic seria l'assassinat de diversos germans Civil en esclatar la Guerra Civil. Per sort, en Francesc i en Joseph es pogueren salvar i ens han deixat un immens llegat musical que ha estat estudiat per en Lluís i l'Albina.

De fet, per aquestes contrades a qui més coneixem és a Francesc, ell va ser l'autor del llibre de referència sobre la història de la música: "El fet musical a les comarques gironines". El va escriure en una época en què encara estava tot per fer!
 
La cloenda va anar a càrrec del diputat de cultura i vicepresident de la Diputació sr. Albert Piñeira qui va demostrar el seu profund conixement sobre música.
 
En Lluís i l'Albina s'han passat força anys per poder finalitzar aquesta obra que esdevindrà una bona eina pels estudiosos i una obra de referència. Segur que l'esplèndid resultat els portarà a proseguir les investigacions musicals.Lluís Brugués, Albert Piñeira, Joaquim Nadal i Albina Varés.
Lluís Brugués, Albert Piñeira, Joaquim Nadal i Albina Varés.


Lluís Brugués, Albert Piñeira, Joaquim Nadal i Albina Varés.

Lluís Brugués, Albert Piñeira, Joaquim Nadal i Albina Varés.
Joan Domènech, Lluís Brugués i Inés Padrosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada