diumenge, 29 de novembre del 2015

EL Reial Estament Militar del Principat de Girona estrena llibre

Divendres 27 de novembre s'ha presentat a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona la Història del Reial Estament Militar el Principat de Girona. Confraria de sant Jordi. elaborada pel sr. Jorge de Canals i Campà.
 
Durant l'acte l'actual president del Reial Estament Militar de la Provincia de Girona sr. José Ma. del Pozo Fina, va recordar el recentment traspassat veguer president del Reial Estament Militar, sr. Joaquín de Alòs Zayas, marquès de Dou, perquè ell va ser la figura clau que va aconseguir que la institució disposi, finalment, de la història actualitzada.
 
La presentació de l'autor va anar a càrrec del sr. Narcís de Puig en qualitat de Vicepresident Primer de la instirució. L'autor, el sr. Jorge de Canals va fer esment d'alguns dels seus predecessors en relació a la història del Reial Estament com Pelayo Negre i Pastell o Batlle i Prats, i va dedicar una menció especial a Ferran Viader, la persona que va localitzar el manuscrit més antic de la institució, del qual en desconeixien la seva existència els anteriors historiadors.
 
Així és com la història de la institució s'ha pogut portar a terme gràcies a tres manuscrits històrics el més antic preservat a la Biblioteca del Palau de Peralada, i els altres dos ja coneguts un custodiat al Seminari Diocesà de Girona i l'altre a l'Ajuntament de Girona, a més d'altres aportacions posteriors.     
 
 
El moment de la presentació amb els srs. de Puig, de Canals i del Pozo,
president del Reial Estament Militar de la Provincia de Girona (Fot. Inés Padrosa)

Inés Padrosa, Jorge de Canals amb el llibre a les mans, i Santiago de Llobet
(Fot. José Luis Torres) 

 
 Imposició de la medalla Gran  Cruz del Cuerpo de la Nobleza al marquès de Dou, Joaquín de Alós a l'església de San Tirso el Real de Oviedo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada