dijous, 6 de novembre del 2014

Recordant el professor de l'Institut, Joan Guillamet Tuèbols (1922-2014)


Fa uns dies va morir Joan Guillamet, i no vaig poder dedicar-li el sentit adéu ni en cap setmanari local per no haver-me'n assabentat a temps, ni en el blog per estar immersa en la finalització de l'escrit dedicat a Damià Mateu, obra que presentarem properament.
Tot i amb això, encara que sigui amb uns dies de retard, deixaré una entrada dedicada a la seva trajectòria professional i a una obra compartida.
La seva trajectòria la reprodueixo de l'entrada que vaig redactar en el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" (2009). Per cert, molt utilitzat i poc citat.
I pel que fa a l'obra compartida ens hem de remuntar a l'any 1997. Aquell any l'Institut d'Estudis Empordanesos, del qual n'era secretària i coordinadora de publicacions, publicà una obra dedicada a Eduard Rodeja i Galter. Durant l'any 1996 vàren tenir lloc una sèrie d'actes per homenatjar el seu record i l'any següent va sortir la miscel·lània en la qual s'hi aplegaven articles de diferents historiadors, és el cas de Joaquim Bech de Careda, Eduard Rodeja de las Heras, Jaume Nabot, Josep Maria Bernils, Blanca Reig, Albert Compte, Joan Guillamet i jo mateixa.
Tot seguit reprodueixo una pàgina en la que s'inclou la portada del llibre acompanyada de la fotografia dels col·laboradors.
Avui, alguns d'ells ja ens han deixat i aquesta foto ja ha entrat a formar part de la història figuerenca.


 

"Història de l'Institut d'Estudis Empordanesos" 
Inés Padrosa Gorgot, p. 75




"Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa

"Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa

2 comentaris:

  1. Fas bé en rendir homenatge a aquest gran home, Inés, crec que se li ha donat menys importància de la que es mereixia.

    ResponElimina