dimecres, 20 de març del 2013

Agustí Vehí Castelló (Figueres, 18.XII.1958-20.III.2013)

Fa molts anys que coneixia a Agustí Vehí, ell va ser un dels personatges que vaig biografiar en el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" l'any 2009.
Si un llegeix la seva biografia s'adona que no perdia el temps... En aquells moments ja disposava de diverses publicacions que queden reflectides a l'obra, unes de caire històric i altres de caire professional (com a conseqüència de la seva professió de sotsinspector de la policia local i com a professor universitari),  però d'ençà la publicació del Diccionari l'Agustí havia destacat en un altre aspecte: el de la novel·la negra, especialitat en la qual estava considerat com un dels nous valors.
Així, cal esmentar les obres "Abans del silenci" (2009) (Premi Ferran Canyameres), "Ginesta pels morts" (2010), "Torn de nit" (2011), i "Quan la nit mata al dia" (2011) IV Premi Crims de Tinta.
L'any 2010 varem col·laborar en el llibre de Pere Buxeda "El Castell de sant Ferran de Figueres", de postals i fotografies antigues del Castell, editat pels "Amics del Castell de Sant Ferran".
És una llàstima que persones treballadores marxin abans d'hora !!
 
 
Agustí Vehí en el "Diccionari biogràfic
de l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa


Agustí Vehí en el "Diccionari biogràfic de
l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada