dissabte, 20 d’octubre del 2012

"Els jueus del rei i del comte" Jornada organitzada per l'Institut d'Estudis Nahmànides i l'Arxiu Municipal de Castelló d'Empúries, dedicada a mossèn Miquel Pujol

El divendres dia 19 va tenir lloc a Girona una part de la jornada dedicada a "Els jueus del rei i del comte", en homenatge a Mn. Miquel Pujol.
L'acte inaugural va comptar amb la presència de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, i la sra. Sílvia Planas directora del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides. 
 
La primera intervenció va anar a càrrec del professor Joan Ferrer, doctor en filologia semítica qui va parlar sobre "La llengua dels jueus que va estudiar mn. Miquel Pujol".
 
 
Joan Ferrer en el moment del seu parlament
(Fot. Inés Padrosa)
 
  Seguiren les intervencions de M. José Lloveras, arqueòloga, Josep M. Gironella, historiador, Joel Colomer, historiador, Irene Llop, historiadora. 
Vaig tenir l'honor de cloure l'acte del matí amb la inter venció "Mn. Miquel Pujol i la comunitat de Castelló: una aproximació bibliogràfica", en la que vaig glossar la figura de mn. Miquel des de la proximitat. 




Els ponents a la seu de l'Institut d'Estudis Nahmànides, al Museu d'Història dels Jueus de Girona: Irene Llop, llicenciada en Filologia Hebrea, Inés Padrosa, llicenciada en Ha de l'Art, Joan Ferrer, doctor en Filologia semítica, Josep M. Gironella, doctorand en Història, Ma. José Lloveras, arqueòloga, i Joel Colomer, llicenciat en Història (Arx. part. Inés Padrosa)


La jornada va seguir a la tarda a Castelló d'Empúries, vila on es va visitar el Call jueu i les sinagogues Vella i Nova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada