dissabte, 19 de maig del 2012

Simposi sobre Jardins al Castell de Peralada "El Parc del Castell de Peralada"


Des del mes de juny de 2011, i per primera vegada a la història, s'han obert al públic els Jardins del Castell de Peralada. Al mateix temps  a la Biblioteca del Castell, s'inaugurava l'exposició "Jardins de paper". 
Avui, a Peralada s'ha celebrat el Simposi sobre Jardins. S'han presentat novetats documentals sobre l'arquitecte-jardinista François Duvillers i amb altres aspectes relacionats amb els Jardins de Peralada descoberts a l'Arxiu del Regne de Mallorca. S'ha parlat de la restauració de jardins i s'ha contemplat la possibilitat de la creació d'una xarxa de Jardins Històrics, tasca que s'està duent a terme per part dels responsables dels Jardins de Santa Clotilde conjuntament amb els de Cap Roig.


D'esquerre a dreta: Jaume Barrachina, conservador del Castell de Peralada (ponent); Anna Fuentes, directora del Patrimoni Cultural de Lloret de Mar i responsable de la conservació del jardins de Santa Clotilde, Patrizia Falcone, arquitecte responsable de la conservació dels jardins històrics de Parcs i Jardins de Barcelona (ponent), Inés Padrosa, bibliotecària del Castell de Peralada (ponent); Jaume Bosch, conservador del Parc del Castell de Peralada, Joan Carles Aguilar, tècnic responsable de la conservació del Jardins de Cap Roig i Oriol Aguilà, director del Festival del Castell de Peralada. (Fot. José Luis Torres)


Taula rodona. D'esquerre a dreta: Oriol Aguilà, director del Festival de Música del Castell de Peralada Patricia Falcone, arquitecte responsable de la conservació dels jardins històrics de Parcs i Jardins de Barcelona, Anna Fuentes, directora del Patrimoni Cultural de Lloret de Mar i responsable de la conservació del jardins de Santa Clotilde, Joan Carles Aguilar, tècnic responsable de la conservació del Jardins de Cap Roig  i Jaume Bosch, conservador del Parc del Castell de Peralada. (Fot. Inés Padrosa)
Un dels grups realitzant la visita als jardins (Fot. Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada