dijous, 22 de març del 2012

Aules Itinerants d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona

    Aula itinerant a Peralada i Vilabertran
   Aquest dia quinze de març, les Aules de la Gent Gran, hem fet una excursió de les habituals, amb uns alumnes, compartint cultura i diversió.
   Com totes les Aules Itinerants, intentem cercar una correlació amb algun tema dels conferenciants, per recordar aspectes d’una lliçó.
   Per això hem anat a Peralada, perquè la senyora Inés Padrosa, que del castell és bibliotecària, ens donà una lliçó exitosa.
   A més s’oferí  a fer-nos de guia, a la seva important biblioteca, si un dia l’Aula es decidia, a visitar el castell i annexes.
   El primer que visitem són els jardins, on es fan els concerts i festivals, l’espai és ben adequat i atractiu, els Rocabertí  varen dissenya’l.
   Tot seguit entrem al Museu del Vidre, espai creat per la família Mateu, el que hi ha dins és digne de veure, doncs, de peces n’hi ha un bé de Déu.
   Ja en sortir, visitem la capella, que era del convent dels Carmelites  - molt bonica - i després la bodega; és la primera part de la visita.
   Tot plegat ha estat molt interessant, però mancava el colofó final, que la Inés ens estava guardant, en base a una lliçó magistral.
   Ens tenia a punt uns incunables, per a mostrar-nos els seus continguts, que de forma del tot intel·ligible, ens explica, amablement, punt per punt.
   I com a record d’aquesta  jornada, que ens ha resultat molt gratificant, tots junts  ens fem una fotografia, amb la nostra professora al davant.
   En sortir dinem al Café del Centre, per anar, després, cap a Vilabertran, visitant el seu monestir-església, on ens han passat un audiovisual.
   A les sis autocar i cap a casa, ha estat bona aula itinerant, és reflectia a les nostres cares, la sortida ha resultat interessant.
   És allò que diem moltes vegades, a voltes aquest fet d’anar ben a prop, n’hi ha que no hi donen importància, però ben a prop també hi tenim bons llocs.
            Lluís Torner i Callicó
            Girona, 15 de març de 2012 

                Les Aules d'Extensió Universitària per a la gent Gran de
Girona a Peralada (Fot. Tess Bradshaw)




...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada