dijous, 8 de febrer de 2018

El Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà en línia
El Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, d'Inés Padrosa Gorgot publicat per la Diputació el 2009, actualitza continguts i ja es pot consultar en línia

El Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, publicat per la Diputació de Girona el 2009, disposa ja de versió digital, que es pot consultar en accés obert a través de l’adreça (http://www.ddgi.cat/publicacions)i també a través del repositori cooperatiu de la Diputació Regira(www.bibgirona.cat/regira). 
Vuit anys després de la seva publicació, l’autora del Diccionari, l’arxivera i bibliotecària Inés Padrosa, ha actualitzat les dades de les persones que hi apareixen biografiades amb l’objectiu de donar vigència al text que es va publicar el 2009.  Així,  la versió digital del Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà consta de dues parts diferenciades: una primera part que reprodueix el text íntegre de la versió publicada el 2009, i una segona part que recull l’activitat duta a terme per les persones biografiades en actiu en el període de temps que va des del tancament del Diccionari fins a l’abril de 2017. En cas que s’hagi esdevingut algun traspàs, se’n dóna notícia.

L’obra, de les qual se’n van fer dues edicions, és considerada «de referència» per a la comarca i és consultada per un ampli ventall de lectors amb finalitats diverses (per complementar aspectes biogràfics en articles, per aprofundir en nissagues empordaneses, etc.). Ara, amb la publicació de la versió digital de l’obra, es pretén que la consulta pugui ser accessible a tothom.
El llibre sobrepassa les 2.000 entrades i  inclou persones altempordaneses de naixement, i aquelles que han escollit la comarca per desenvolupar la seva vida i activitats, es a dir, els empordaneses d’adopció. Així mateix hi ha tant personatges mediàtics, però també hi consten aquells que, d’una manera més discreta, han contribuït a crear les bases sobre la qual s’assenta l’excel·lència empordanesa. Les persones incloses pertanyen a tots els segments de la societat i són gent representativa de totes les disciplines.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada