dissabte, 22 d’octubre de 2016

Les Genealogies de Fernando Viader han vist la llum gràcies a Narcís de Puig i de Traver

21 d'octubre de 2016.
Per fi veu la llum la magna obra de Fernando Viader, gràcies a Narcís de Puig i de Traver, historiador i Nebot del finat. Ben segur que la vídua de Fernando Viader, la bona amiga Ma Dolors de Ribot n'estaria més que satisfeta! Ella ja li va encomenar en vida que s'ocupés del treball la llàstima ha estat que no ha estat a temps de veure culminat el projecte.
L'acte va comptar amb la presència del recopilador i intèrpret dels apunts del sr. Viader, Narcís de Puig i va comptar amb els parlaments de Pere Gifre i Santiago de Llobet.
El primer, que s'havia ocupat de la transcipció de les 127 Genealogies, juntament amb Ricard García va exposar la importància de la publicació.
Pel que fa a Santiago de Llobet va parlar del biografiat. Li haig d'agrair que fes esment de les dades biogràfiques que vaig preparar i publicar l'any 2009 en el Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà i que resumides són les que apareixen actualement en l'entrada de la Wikipèdia.
Va ser molt interessant l'equiparació que va fer dels estudis genealògics existents arreu del món, amb els de F. Viader.  A partir d'ara, la província de Girona gaudeix d'un dels millors corpus genealògics!!
I ho hem d'agrair a Fernando Viader, Ma Dolors de Ribot i Narcís de Puig!
Narcís de Puig entre moltes altres coses va explicar que l'edició s'ha pogut dur a terme gràcies a l'ajut de la Generalitat, de la Diputació del Reial Estament Militar de Sant Jordi de Girona, i de la seva tia, Ma Dolors de Ribot.
FINIS CORONAT OPUS La més cordial enhorabona!

Un moment abans de la presentació de l'obra Genealogies de Fernando Viader.

Parlament de Santiago de Llobet.


La taula presidencial en el moment del parlament
de Santiago de Llobet.

Cita del Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà d'Inés Padrosa,
a la ressenya bibliogràfica de Fernando Viader.

2 comentaris:

  1. Sabeu com es pot adquirir aquest llibre tan interessant?

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'hauries de posar en contacte amb Narcís de Puig i de Traver

      Elimina