dijous, 2 de juny de 2016

Cervantes a la Biblioteca de Castilla-La Mancha, Toledo


Tal i com especifica, Carmen Morales Mateo, la directora de la Biblioteca de Castilla La Mancha en el catàleg de l'exposició: " La muestra incluye más de sesenta obras de la Colección Borbón Lorenzana a través de las cuales se hace un recorrido por la vida de Cervantes con valiosos ejemplares de la época, a la vez que se complementa con ediciones de los mejores autores del Siglo de Oro".
 
 
 
 
 

L'exposició de Toledo presenta algunes biografies de Cervantes com la de Gregorio Mayans Siscar, els primers anys de formació a Alcalá o Madrid. L'estada a diferents ciutats italianes, la participación a la Batalla de Lepanto, la captura pels turcs i la captivitat a Argel.
Hi és present l'obra d'Antonio de Sosa, signada per Diego de Haedo.
La mostra està enriquida amb documents d'arxius com ara els conservats a l'Archivo Histórico de Toledo, la carta de dot de Catalina de Salazar a Esquivias, una carta de poder de Cervantes per a la seva esposa, amb firma autògrafa del propi escriptor.
I, una representació de les principals edicions de les diferents obres de Miguel de Cervantes. Des de la primera La Galatea, a les Novelas Ejemplares i els Trabajos de Persiles y Segismunda (obra póstuma).

Hi és present una selecció de les obres més represetatives dels escriptors del Siglo de Oro, com Góngora, Lope de Vega, Quevedo o Mateo Alemán. Algunes en edicions princeps del segle XVII.

 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada