dilluns, 15 de febrer del 2016

Patrimonio en conflicto. Memoria del botín napoleónico recuperado (1815-1819)

Divendres, 12 de febrer va tenir lloc la presentació del llibre editat per Alejandro Martínez i Esperanza Navarrete "Patrimonio en conflicto. Memoria del botín napoleónico recuperado (1815-1819)", a la seu de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, de Madrid.
 
A l'acte hi va assistir el director de la Real Academia, Fernando de Terán, el diputat foral de Vitoria RAmiro González Vicente i alguns dels autors. La presentació va anar a càrrec dels editors Esperanza Navarrete i Alejandro Martínez.
El llibre consta de set aportacions sobre l'estatus del patrimoni expoliat durant la Guerra de la Independència i disposa de textos de Leopoldo Stampa, Pierre Géal, Ana González Mozo, Guillaume Kientz, Gonzalo Serrats i dels editors.

Es dóna la circumstància que una de les persones que activà el retorn dels quadres requisats per Napoleó va ser Antoni Maria de Rocabertí, comte de Peralada i ambaixador a Paris durant aquest període.
Des de la Biblioteca-Arxiu de Peralada s'ha col·laborat en la tramesa de dos retrats pertanyents a la pinacoteca peraladenca: un el del comte Antoni Maria de Rocabertí obra de Vicente López (1772-1850) i l'altre el retrat de la seva muller, la comtessa Joana de Boixadors, realitzat per pintor Francisco Lacoma Fontanet (1778-1849).





Alejandro Martínez y Esperanza Navarrete,
al costat projectat, el quadre de Lacoma de la comtessa de Peralada.

Esperanza Navarrete, Inés Padrosa, Ana González y Alejandro Martínez.


Alejandro Martínez dedica el llibre, al costat Esperanza Navarrete.
 

 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada