dimecres, 16 d’abril del 2014

La conferència sobre "La Cuina del Vi" de Jaume Fàbrega a la premsa

Peralada, 12 d'abril de 2014

 

 GIRONA NOTÍCIES

 Conferència 'La Cuina del Vi' a Peralada.
 Alt Empordà - 23:24 - 13-04-2014 | Jaume Fàbrega ha convidat a descobrir els bons usos dels diferents tipus de vins acostant-los als plats més adequats.

Ahir el professor Jaume Fàbrega va donar una conferència a la Sala Miquel Mateu del Claustre de Sant Domènec a Peralada. Sota el títol “La Cuina del Vi”, el prestigiós autor, va explicar a una cinquantena de persones, les bondats d’una cuina basada en el vi com a un dels seus ingredients principals. La conferència ha esdevingut un recorregut històric de l’ús del vi a la cuina, amb especial èmfasi a la cuina mediterrània i particularment a la catalana. A més el professor ha convidat a descobrir els bons usos dels diferents tipus de vins acostant-los als plats més adequats. Un cop finalitzada la seva exposició, nombrosos assistents li han plantejat preguntes i dubtes sobre el tema en qüestió.

Aquesta conferència s’emmarca com una de les activitats que es duen a terme des de l’Ajuntament de Peralada en el Vivid, sota el nom ”La Cuina del Vi”. A través d’aquesta iniciativa nombrosos restaurants de Peralada estan oferint a les seves cartes plats, on l’ingredient principal és el vi D.O Empordà. Aquest plats provenen de les receptes de les mestresses de Peralada que els han preparat amb motiu de la Mostra Gastronòmica que es celebra cada any a Peralada el 12 d’octubre. Els hostalers també participen en aquesta iniciativa, oferint una ampolla de vi o cava a aquelles persones que s’allotgin a Peralada durant el mes d’abril.



Diari de Girona

Recorregut pel vi a la cuina a Peralada

15.04.2014 | 00:00
Recorregut pel vi a la cuina a Peralada
Recorregut pel vi a la cuina a Peralada
El crític gastronòmic, Jaume fàbrega, va oferir dissabte a Peralada en el marc d'actes del Festival del Vi a l'Empordà una xerrada explicant les bondats d'una cuina basada en el vi. Va presentar l'acte Inés Padrosa, autora del recull de receptes de les mestresses de casa de la Mostra Gastronòmica (12 d'octubre) i que els restaurants han posat a les cartes durant el festival.







Hora Nova
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada