dissabte, 4 de gener del 2014

Visita a la seu del Circus Arts Foundation

Material únic i engrescador per un món apassionant
 
Avui 4 de gener, convidats pels amics d'InfoCirco, en José Luis i jo hem tingut el privilegi de poder veure el centre d'estudis amb la seva biblioteca i arxiu, el qual conté peces úniques, curiositats, programes de mà, fotografies, cartells, objectes o vestuari,... relacionat amb el món del circ.
Tot aquest material ha estat recollit per dues persones apasionades pel món del circ, en Genís Matabosch. President de la Fundació, i en Ramon Bech, secretari de la Fundació. Ells han aplegat les seves col·leccions iniciades des que eren infants i que han anat augmentat al llarg dels anys amb altres d'insignes col·leccionistes circenses com Josep Vinyes, August Santacana, Manolo Vallés "Totó" o Joan Solé-Jové.
Dia a dia van sumant nous objectes i documents de recent adquisició, i avui hem estat testimonis de la recepció del cartell de circ més antic d'Espanya, de l'any 1789.
Aquest arxiu esdevé l'únic especialitzat en el món del circ de tot Espanya i a Europa només n'existeixen dos similars: un a Verona i l'altra a Châlons en Champagne.

Genís Matabosch i Ramon Bech a la seu del Circus Arts Foundation
(Fot Inés Padrosa)

La seu del Circus Arts Foundation
(Fot Inés Padrosa)



Inés Padrosa, Genís Matabosch i José Luis Torres (Fot. Ramon Bech)


 

Ramon Bech mostra algunes de les relíquies
(Fot. Inés Padrosa) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada