diumenge, 17 de novembre del 2013

La Cuina de Tolosa al Castell de Peralada


Tolosa01

Dissabte, 16 de novembre, des del País Basc arriba la cuina de Tolosa de la mà dels xefs Roberto Ruiz del Restaurant el Frontón, Xabier Gorrotxategi del Asador Casa Julián i Rafael Gorrotxategi de Gorrotxategi Maestros Artesanos.

Tolosa es una localitat situada a la província de Guipúscoa amb una merescuda fama gastronòmica, amb un gran reconeixement no només al País Basc, sinó també a nivell nacional. És la capital per excel·lènciade les “alubias”. La varietat que es conrea a les valls del Goierri, negra, cremosa, carnosa i gairebé dolça, és el producte estrella d'una multitud de receptes.
Un altre producte cèlebre de la cuina de tolosana és el Chuletón, magnífica carn feta al foc de llenya amb un mestratge indiscutible.
Per als més llaminers, aquesta localitat és coneguda, també, per la seva rebosteria en la qual es pot trobar delícies com les “tejas y cigarrillos” (elaborats amb mantega i ametlles ) o els Xaxus (pastissets de rovell i massapà), així com el famòs formatge Idiazabal de les ovelles latxas.  
 
 
El xef de Casa Julián de Tolosa, Xabier Gorrotxategi, preparant el Chuletón (Fot. Inés Padrosa)

Inés Padrosa, Roberto Ruiz del Restaurant Frontón de Tolosa, i Joan Padern, amb la cassola d'"Alubias" i els ingredients que formen part de la guarnició: la col, la morcilla i la cansalada d'ibèric  (Fot. José Luis Torres)

El moment de la presentació dels tres xefs per Josep Pérez, periodista. Amb Pere Torrent, alcalde de Peralada, i senyora, Cati Font, companys de taula (Fot. Inés Padrosa)

Joan Padern, Roberto Ruiz, Inés Padrosa, Rafael Gorrotxategi de Gorrotxategi Maestros Artesanos, i Xabier Gorrotxategi (Fot. José Luis Torres)

Ángel Vilanova, Javier Picola, Rafael Gorrotxategi, Joan Padern, Roberto Ruiz, Inés Padrosa, i Xabier Gorrotxategi (Fot. José Luis Torres)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada