dimarts, 13 de desembre de 2011

LES BIBLIOTEQUES MÉS RELLEVANTS DE BOLOGNA

Podríem dir que les dues biblioteques més rellevants de la ciutat són: la que es troba a l'edifici on anteriorment s'hi trobava la Borsa del Palazzo Comunale, avui coneguda com Biblioteca-Mediateca della Sala Borsa, i la Biblioteca de l'Archiginnasio. Però encara n'hi ha una altra molt interessant per a nosaltres la Biblioteca del Real Colegio de España.
La planta principal de la Biblioteca della Borsa disposa d'un terra de vidre que permet al visitant veure el resultat de les troballes fetes gràcies a les excavacions arqueològiques realitzades.

 
L'antiga Sala della Borsa, avui biblioteca (Fot. José Luis Torres) 

La sala destinada als infants (Fot. Inés Padrosa)

LA BIBLIOTECA DE L'ARCHIGINNASIO

L'edifici conegut com a Archiginnasio va ser construit l'any 1563 i va ser la primera seu de la Università degli Studi di Bologna.
L'edifici va quedar afectat durant la segona Guerra Mundial pels bombardeigs americans, en el plafó es mostra en quin estat varen quedar les dependències.En contraposició veiem alguna de les fotografies de l'estat actual:

Una de les ales del primer pis del pati (Fot. Inés Padrosa) Tant les escales com les parets de la planta baixa i pis estan decorades amb inscripcions commemoratives dels professors així com dels estudiants que frequentaren la Universitat des del segle XVI fins al segle XVIII. Detall de les decoracions que ornamenten les parets (Fot. Inés Padrosa)


L'antiga Aula Magna dei Legisti actualment és la sala d'estudi o de lectura de la biblioteca, lloc on no hi permeten fer cap fotografia.
Tot el conjunt és ineteressant, però el que resulta més curiós sens dubte és la sala destinada a la disecció dels cadàvers coneguda amb el nom del Teatro Anatomico.


El Teatro Anatomico (Fot. Inés Padrosa)


LA BIBLIOTECA DEL REAL COLEGIO DE ESPAÑA


Biblioteca del Real Colegio de España
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada