Premis i Distincions

Palau de la Generalitat. Saló de Sant Jordi, 1991. 
Entrega Premis atorgats per l'Obra del Ballet Popular. 

Inés Padrosa amb el guardó atorgat per l'Obra del Ballet Popular per l'obra "La Principal de Peralada" acompanyada de la família. Palau de la Generalitat, 1991. 


 "Inés Padrosa rep el guardó
    de l'Obra del Ballet Popular"
      Empordà, 16 d'octubre de 1991.

 Sardanes. "Premis per a Joan Roca
i Inés Padrosa", Hora Nova,  8-14
d'octubre de 1991.  

            I Mostra de Gastronomia, 12.X.1992.
       1er Premi amb el plat "Botifarres dolces    amb pomes"
                         
           Inés Padrosa juntament amb la família, després de rebre el 1er Premi de Platillos.
     
           6a Mostra Gastronòmica de Peralada,
       12 d'octubre de 1997
1r premi de Postres per a Inés Padrosa Gorgot amb el plat "Farcellets de figues a la gelatina de codony"
Inés Padrosa rep el diploma de Conrad Nunell del restaurant Casino Castell de Peralada.
 

           8ena Mostra Gastronòmica de Perada,
       12 d'octubre de 1999.

Inés Padrosa guanyadora del 1er Premi de postres amb el plat "Pastís de ceps confitats al suc de magrana", acompanyada de la pubilla de Peralada i de l'alcalde Joan Padern, amb el porró atorgat als guanyadors.FIRES I FESTES DE LA SANTA CREU,
2 de maig de1999

Plats guanyadors:
Premi al millor plat: "Torró de ceba confitada al vinagre de mel" d'Inés Padrosa Gorgot.
Premi a l'originalitat: "Cebes farcides" de Neus Fàbregues.
Premi a la millor presentació: "Ceba farcida de xocolata en un mar de crema blanca", de Paquita Dorca.Neus Fàbregues, Inés Padrosa i Paquita Dorca amb els guardons respectius.


TORRÓ DE CEBA CONFITADA AL VINAGRE DE MEL

INGREDIENTS:

Per a confitar la ceba:
100 grams de mantega
1 raig de vinagre de mel
150 grams de sucre
1 quilo de ceba de Figueres

Per a la resta del torró:
sucre i aigua per al caramel
ametlles filetejades torrades
xocolata fondant
pa d'àngel
mel d'acàcia

ELABORACIÓ:

Preparem la confitura de ceba amb els ingredients esmentats, deixant que es confiti a foc molt baix. Potser encara és millor preparar-la en dos dies (si no la podem deixar enllestida d'una vegada per manca de temps), si ha reposat uns dies encara millor.

Unes hores abans de presentar el plat prepararem el caramel. Probablement aquest pas sigui el més complicat d'aquesta recepta. En un cassó hi posem una mica d'aigua i sucre i ho deixem bullir fins que comenci a agafar color, llavors vessem el contingut del cassó sobre una planxa especial de goma resistent al calor i, de seguida, li posem una  planxa igual a l'anterior al damunt, ho aplanem amb el corró, aixaquem una de les planxes i tallem ràpidament el caramel i el partim en talls rectangulars, si és possible (la mida depen de cadascú, millor fer racions individuals). Aquesta operació ha d'ésser ràpida ja que si no el caramel es trenca.

A partir d'aquí ja podem muntar el torró. primer posem una làmina de caramel, seguidament la ceba confitada i al damunt les ametlles filetejades. Després, un rectangle de pa d'àngel i al damunt, altra vegada ceba, ametlles i un rajolí de mel d'acàcia, coronant-ho amb una altra làmina de caramel. Com a decoració, amb una mànega pastissera adornem el torró amb filets de xocolata, que haurem desfet al bany maria o al microones i uns filets de la mateixa mel. Podem completar la decoració amb algunes ametlles filetejades pel voltant del torró.

Inés Padrosa Gorgot
1er. Premi Plats Cuinats amb Ceba de Figueres
"Inés Padrosa guanya el primer premi amb un torró de creació pròpia. Figueres edita un llibre amb receptes del concurs e plats de cuina" Diari de Girona, 1999. 


"Figueres, el millor de la ceba" Girona Gastronòmica, 1999.
Entrega Premis atorgats per l'Obra del Ballet Popular, 2001.

                          Jordi Vilajoana, Conseller de Cultura, entrega el guardó a Inés Padrosa.Inés Padrosa recull el guardó de mans del Conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, qui està acompanyat de Joan Vidal i Gayolà.

 Premi Indiketa Consell Comarcal, 2002Inés Padrosa en el moment de rebre el Premi Indiketa, Carles Llorens, delegat de la Generalitat a Girona, i Jordi Cabezas president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.


Marc Bataller, El Punt Digital, 2.V.2002.


"Els premis Empordà per a Sangtraït, la DO, la Unió, Inés Padrosa i la IAEDEN" Víctor Perxés, Hora Nova, 30 abril-6 maig 2002.

"Els més destacats de l'any. Entreguen els Premis Empordà a Sangtraït, Inés Padrosa, la Unió, la IAEDEN i la DO, el Dia de la Comarca", Víctor Perxés, Hora Nova, 7-13 maig 2002.
"El Consell lliura els Premis Empordà", N. Rivas i N. Balsalobre, Empordà 7 de maig del 2002.
"Dinar dels Premis del Consell", Diari de Girona, 5.V.2002.                                   RECONEIXEMENT IV COLADA DE LLETRES, Olot (2019)
2021, DAMA AD HONOREM REIAL ESTAMENT MILITAR DEL PRINCIPAT DE GIRONA. CONFRARIA DE SANT JORDI