dimarts, 17 de juliol del 2018

L'Hora Nova es fa ressó de la presentació del catàleg de la cartografia de la col·lecció Mascort

Inés Padrosa presenta un llibre de la cartografia de la Fundació Mascort




«La Fundació Mascort dona a conèixer una de les millors col·leccions cartogràfiques privades de Catalunya», sostenia Inés Padrosa, la comissària de l’exposició «La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història», durant la presentació del corresponent llibre-catàleg, el passat dijous a la seu de la Fundació, a la Casa Galibern de Torroella de Montgrí. L’acte va comptar amb la participació de Carme Montaner, cap de la Cartoteca de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que va destacar l’excepcionalitat de la publicació, obra cabdal «per a l’estudi de la cartografia històrica» i va remarcar l’aprofundiment que en fa Inés Padrosa, qui fa un estudi de la cartografia dels segles XVI al XIX, disciplina impulsada per qui volia estudiar la seva geografia i fer-la extensible a la resta del món, fet que es va popularitzar amb la invenció de la impremta, que va ser «una revolució per a la cartografia», segons Montaner.
Per la seva banda, Inés Padrosa, arxivera i bibliotecària del Castell de Peralada, va voler mostrar, durant la vetllada, el seu agraïment a tot l’equip de la Fundació que ha contribuït a elaborar el catàleg i a exposar-lo i va mencionar sentir-se privilegiada d’haver pogut treballar amb la col·lecció que Ramon Mascort, president de la Fundació, ha anat reunint al llarg de la seva vida.
L’EXPOSICIÓ. La mostra, inaugurada aquest mes de juny, es podrà visitar fins al 14 d’octubre i exhibeix més de 160 mapes exempts, pertanyents a les principals escoles europees dels segles XVI al XIX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada