dilluns, 28 d’abril del 2014

Julia Butinyà disserta sobre Muntaner a la Biblioteca de Peralada

El dissabte dia 26 d'abril, dins el programa d'Experiències Culturals, la doctora Julia Butinyà va presentar una interessant conferència sobre la Crònica de Ramon Muntaner.
Aquí un resum de la seva activitat professional per tal que ens fem una lleugera idea de la trajectòria de la conferenciant.


Julia Butinyà
Doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona (1978); professora de Literatura Catalana a la Universitat Autònoma de Madrid (1988) i, des de 1990, a la UNED (catedràtica de Literatura catalana medieval el 2009). A aquesta Universitat ha estat Directora de Publicacions i Vicerrectora de Metodología, Medios y Tecnología (1996-1999). Ha impulsat el màster de Postgrau EEES: Literaturas Hispánicas (catalana, gallega, vasca) en el contexto europeo.

            La seva especialitat com a medievalista l'ha portat a conrear l'edició i la traducció: El libro de los hechos. Crónica del rey Jaime I (ed. Gredos); Lo somni. El sueño de Bernat Metge (ed. Atenea).

La  seva principal línea d'investigació  és l'Humanisme a la Corona d'Aragó, sobre el que ha publicat una trilogia entre 1999 i 2006: Tras los orígenes del Humanismo: El “Curial e Güelfa; En los orígenes del Humanismo: Bernat Metge; Detrás de los orígenes del Humanismo: Ramón Llull. Sobre temes medievals ha participat en uns 20 Congressos nacionals i internacionals, ha dirigit un Grup d'Investigació (Félix) i ha publicat més d'un centenar de treballs en revistes científiques. Sobre Muntaner ha tractat a La conciencia lingüística en las letras catalanas de la Edad Media: del campo histórico y del filosófico a la ficción, i repetidament en les seves  investigacions sobre el Curial.

També és autora de diccionaris (Diccionari d'autors del català modern; Diccionari Barcanova de la Llengua Bàsic), i d'estudis de l'época moderna.

Membre del comité científic del Portal Virtual d'Humanitats E-Excellence de Liceus, responsable de la Literatura catalana antigua. Forma part de diversos consells de redacció, espanyols i europeus, com la “Revista de Filología Románica” (Universidad Complutense) o “Estudios Hispánicos” (Universidad de Wroclaw). És coeditora del portal Literatura, Llengua i Cultura a la Corona d’Aragó dins de la publicació eHumanista (Universidad de California), i codirigeix la “Revista de Lenguas y Literaturas Catalana, Gallega y Vasca” (UNED). Ha coordinat diversos volums de tema medieval (virtuales i en paper).

És corresponent a Madrid de la Real Academia de Buenas Letras de Barcelona, des de 1996.


Jaume Barrachina i Julia Butinyà,
en el moment de la presentació.


Un moment de la dissertació
de Julia Butinyà.


Inés Padrosa, Julia Butinyà, la conferenciant,
 i Roser Coromina


Roser Coromina, Inés Padrosa, i Julia Butinyà.


dimecres, 23 d’abril del 2014

Diada de Sant Jordi a la Rambla de Figueres

Aquest matí entrevista a Ràdio Vilafant, amb Mercè Munt, presentadora, Laura Vinuesa, col·laboradora de Ràdio Vilafant, i Mònica Soler, autora de "Les nits de Lola Patón"

Inés Padrosa, Laura Vinuesa, Mercè Munt, presentadora, i Mònica Soler

Mercè Munt, presentadora, i Mònica Soler, Laura Vinuesa i Inés Padrosa.

Inés Padrosa, Laura Vinuesa, Mònica Soler i Mercè Munt

La Rambla al matí, els grups escolars n'eren els protagonistes 


I amb els amics Albert Padrosa i Jordi Vila i Dolors Vila de Castelló d'Empúries.


Amb algunes de les obres de Jordi Vila:

dimarts, 22 d’abril del 2014

II Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca de Figueres, 2014

Convit de la Biblioteca comarcal als autors:
Dimarts, 22 d’abril de 2014, a la Biblioteca Fages de Climent.Per segon any consecutiu, l la Biblioteca Fages de Climent celebrarà la Revetlla de Sant Jordi amb la voluntat d’oferir una vesprada festiva a l’entorn del llibre, la lectura oberta a tothom.
La Biblioteca de Figueres es suma així a la iniciativa de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya iniciada el 2013, que vol escampar aquesta celebració arreu del territori per esdevenir una convocatòria cultural singular, diferenciada de les ofertes que habitualment ofereixen els
equipament bibliotecaris.
ACTIVITATS:
Decoració dels vidres de la Biblioteca amb portades de llibres dels autors locals. Edició d’un punt de llibre.
18.00 h. Celebració de la Revetlla de Sant Jordi amb els més menuts
La Clara tenia un drac.
Espectacle d’ombres i música en directe, a càrrec de Contes Savis.
A través de la narració, les imatges i la música, Contes Savis ens presentarà la història de la Clara i el seu drac, prestant especial atenció a les emocions amb l’objectiu de mostrar als més menuts com tots podem dominar aquest impuls interior descontrolat i posar-lo al nostre servei. Les forces negatives esdevenen creatives i ens ajuden a créixer i evolucionar com a persones.
20.00 – 22.00 h Brindis literari amb autors locals
Durant la Revetlla una seixantena d’autors locals que han publicat obra entre el Sant Jordi de 2013 i el de 2014, editors i lectors es donaran cita a la biblioteca per dur a terme un brindis literari i gaudir de les gloses creades per a l’ocasió per l’associació Cor de Carxofa.
En el decurs de la revetlla, els assistents a l’acte prendrem una copa de cava, gentilesa de Caves Castell Peralada, i durem a terme un brindis literari.
Biblioteca Fages de Climent – Plaça del Sol, 11 – 17600 Figueres | T 972 67 70 84 | info@bibliotecadefigueres.cat www.bibliotecadefigueres.cat
 
Aqui les portades dels llibres en els quals he col·laborat aquest any:

 
 
 
 


I, tot seguit, la relació de llibres i autors convidats aquesta tarda-nit a la Biblioteca Fages de Climent:
 
AUTORS REVETLLA DE SANT JORDI 2014 A LA BIBLIOTECA
FAGES DE CLIMENT

NOM
LLIBRE/CD publicat entre 24 abril 2012 i 23 abril 2013
Armangué, IreneEls poemes de la Mei
Ayensa, EusebiEls Catalans a Grècia : castells i torres a la terra dels Déus. Barcelona : Base, 2013
Resum de literatura grega / Carles Riba ; antologia de textos a cura d’Eusebi Ayensa. Figueres : Cal·lígraf, 2014
Bruguera i Batalla, RafelLes drassanes Sala de l’Escala CEDRE
Carreras Ginjaume, MartíLes Persones grans i el segle XXI. [Figueres : l'autor], DL 2013.
Casals i Merchan, JordiMuerte por Funky : o el Eutanasio
Barcelona : Laertes, 2013.
Glòria CanyetFamílium 2.0 : sobreviure l’adolescència. [S.l. : d'Aquari Edicions], 2013.
Casas, MarJosep Picola i Soler : cent anys (1913-2013) : visió d’una ànima santjoanina / [selecció de textos: Mar Casas]
Sant Joan de les Abadesses : l’Ajuntament, 2013.
Casasses, Enric
Montserrat Caldés
Pedra viva: les gàrgoles de l’Església de l’Escala
Cobos Fajardo, Antoni
Tremoleda Trilla, Joaquim
L’Epigrafia medieval dels comtats gironins
Figueres : Brau, 2009.
Egea Codina, Antoni
Padrosa Gorgot, Inès
700 anys de l’Hospital de Figueres. Figueres : Fundació Salut Empordà, DL 2013.
Cuartiella, M. MercèL’Afer marsellès. Barcelona : Ara Llibres, 2014.
Dacosta Oliveras, Josep M.
Soldevilla, Joan Manuel
Figueres, possiblement la ciutat +. Figueres : Ajuntament de Figueres, 2013.
Festival Castell de Peralada : el escenario de las emociones. Barcelona [etc.] : Lunwerg ; Peralada : Festival Castell de Peralada, 2013
Dominguez, Jair99 coses que hem d’aniquilar si volem ser independents. Badalona : Ara llibres, 2013.
Elipe Torné, Francisco
Cubells Tomeo, Ferran
Demiurgo, el despertar de los necios. Madrid : Nowtilus, 2013.

Famoso Arnau, Salvador

El Carrer Sant Francesc de Castelló d’Empúries i el seu entorn : evolució històrica i arquitectònica : segles XIII-XIX
Castelló d’Empúries : Ajuntament de Castelló : Salvador Famoso i Arnau, DL 2013.
Felip, MartaMarta Felip: 100 dies de govern. Figueres : Ajuntament de Figueres, 2013.
Figueres, Josep M.
Moret Serra, Kima
Vila-sacra. Girona : Diputació de Girona : Obra Social “La Caixa”, DL 2013 (Girona : Palahí).
Frigola, DavidEl Diamant d’Herkimer. [Figueres : l'autor], DL 2013.
Frouchtmann, SusanaEstación de Milán / Susana Frouchtmann. Barcelona : Plataforma, 2014
Genís, Maria Teresa
Santeugini, Rosa M.
Mallén, Miquel
Tubert, Enric
Breu història de l’escola Lluís Marià Vidal: Agullana : 1913-2013. [S.l. : s.n.], DL 2013.
Gómez, PalomaLa Hora bruja. [S.l.] : Artgerust, cop. 2013.
Guillamet, JaumeEl desafiament català. Barcelona: L’Avenç, 2014
Gutierrez Deulofeu, JuliLa matemàtica de la història
Heras Trias, AssumpcióLligams. Figueres: Brau, 2014.
Marquès Sureda, Salomó
Erika Serna
David Pujol
La Renovació de l’escola pública : de l’Empordà a tot Catalunya : 1900-1939. Figueres : Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà : Museu del Joguet de Catalunya ; Girona : Arxiu Històric de Girona, 2013.
Martinez Puig, AlfonsL’Art dorment : el tresor artístic a l’Alt Empordà : abril 1938-juny 1939. Figueres : Amics del Castell de Sant Ferran, 2014.
Matabosch, GenísFestival Internacional 2014
Matas, Anna M; Joan AntojaMenja’ns la primavera. Es. Barcanova
Mitjà, JordiMapa de les llums que s’apaguen.
Moret Guillamet, Rosa Maria
Serna Coba, Erika
Gratacós Soler, Lluís
Els Aspres de l’Albera : Garriguella, Rabós d’Empordà, Vilamaniscle. Girona : Diputació de Girona, 2013.
Moreno, JaumeLa geganta Marcel·lina
La granja d’en Jepet
Moriana, SergiTemps de jugar : un curs a casa amb el meu fill / fotografies: Sergi Moriana ; text: Ingrid Morera. [S.l.] : l’autor, [2014].
Oliva, Robert, Joana Bassagañas, Laia SisteróEl poble i la barra
Pinsach, PitiEl Método hipopresivo. Vigo : Cardeñoso, 2013.
Pla Planas, JordiTrena de set aigües. Figueres: Brau, 2014.
Premi Anglada
Plujà i Canals, Arnald
Masmartí Recasens, Sònia
Els Dominis de Sant Pere de Rodes al Cap de Creus : segons un capbreu de la Celleria : 1420-1429. Port de la Selva : Ajuntament de Port de la Selva ; [Llançà] : Fundació Albert Tomàs i Bassols ; Barcelona : Museu d’Història de Catalunya, 2013.
Prat de los Mozos, Joan
Moreno, Dídac
Calli i treballi.Recuperant Dalí. Figueres: Cal·ligraf, 2014

Gifre, Pere
Padrosa, Inés
Gironella Granés, Josep M.
Puig Griessenbergen , Anna M.
Jueus del rei i del comte
Pujol, Enric1976 2014 la crònica dels canvis
El dia de la llibertat
Catàleg tricentenari
Relats Casas, VicençEl Port de la Selva sota les bombes : memòria dels bombardejos feixistes i altres fets tràgics de la Guerra del 36 / Vicenç Relats i Casas. Santa Eulàlia de Ronçana : Gent i Terra, 2013.
Rodríguez Lozano, Àngel
Adrià Ciurana
L’Hora sororal / poemes d’Àngel Rodríguez ; il·lustracions d’Adrià Ciurana ; [a cura d’Enric Prat i Pep Vila]. Girona : Senhal, 2013.
Roig, SebastiàEls jocs retrobats
L’Esquella de la Torratxa
Sala Reig, BlancaRamon Reig
Saurina, MercèRèquiem per a contrabaix
Segura, MontserratLa reina Faraó. Viladamat: Gorbs, 2014.
Seguranyes, MarionaFrancesc Vayreda: [catàleg de l’exposició]: de l’impressionisme al noucentisme a Catalunya. Olot: Museu de la Garrotxa: Institut de Cultura de la ciutat d’Olot, 2013.
Serra i Llovera, NarcísInfusió de cicuta. [Sevilla] : Círculo Rojo, 2013.
Soldevilla, Joan ManuelJaume Ministral i Masià / Joan Manuel Soldevilla (ed.). ; Girona : Ajuntament de Girona, 2013.++ l’Esquella de la Torratxa
Soler Ranzani, MònicaLes nits de Lola Patón. Figueres: Brau, 2014.
Teixidor Colomer, AnnaJosep Puig Pujades : líder del republicanisme empordanès
Barcelona : Fundació Josep Irla, 2013.
Tornero, HelenaNo parlis amb estranys
Torrent, DaniPiu-Piu. Figueres : Cal·lígraf, 2013.
Torrent, DaniTorrent, Dani. The Brave little tailor. Zaragoza : Edelvives, 2013
Vergés, JoanCamí d’Argelés. Bubok, 2014


 
 
 

diumenge, 20 d’abril del 2014

Terrades "Temps de flors", 2014

A Terrades: Tot a punt perquè les poncelles del roserars s'obrin i esclati el color i el perfum envaeixi l'entorn.



dimecres, 16 d’abril del 2014

La conferència sobre "La Cuina del Vi" de Jaume Fàbrega a la premsa

Peralada, 12 d'abril de 2014

 

 GIRONA NOTÍCIES

 Conferència 'La Cuina del Vi' a Peralada.
 Alt Empordà - 23:24 - 13-04-2014 | Jaume Fàbrega ha convidat a descobrir els bons usos dels diferents tipus de vins acostant-los als plats més adequats.

Ahir el professor Jaume Fàbrega va donar una conferència a la Sala Miquel Mateu del Claustre de Sant Domènec a Peralada. Sota el títol “La Cuina del Vi”, el prestigiós autor, va explicar a una cinquantena de persones, les bondats d’una cuina basada en el vi com a un dels seus ingredients principals. La conferència ha esdevingut un recorregut històric de l’ús del vi a la cuina, amb especial èmfasi a la cuina mediterrània i particularment a la catalana. A més el professor ha convidat a descobrir els bons usos dels diferents tipus de vins acostant-los als plats més adequats. Un cop finalitzada la seva exposició, nombrosos assistents li han plantejat preguntes i dubtes sobre el tema en qüestió.

Aquesta conferència s’emmarca com una de les activitats que es duen a terme des de l’Ajuntament de Peralada en el Vivid, sota el nom ”La Cuina del Vi”. A través d’aquesta iniciativa nombrosos restaurants de Peralada estan oferint a les seves cartes plats, on l’ingredient principal és el vi D.O Empordà. Aquest plats provenen de les receptes de les mestresses de Peralada que els han preparat amb motiu de la Mostra Gastronòmica que es celebra cada any a Peralada el 12 d’octubre. Els hostalers també participen en aquesta iniciativa, oferint una ampolla de vi o cava a aquelles persones que s’allotgin a Peralada durant el mes d’abril.



Diari de Girona

Recorregut pel vi a la cuina a Peralada

15.04.2014 | 00:00
Recorregut pel vi a la cuina a Peralada
Recorregut pel vi a la cuina a Peralada
El crític gastronòmic, Jaume fàbrega, va oferir dissabte a Peralada en el marc d'actes del Festival del Vi a l'Empordà una xerrada explicant les bondats d'una cuina basada en el vi. Va presentar l'acte Inés Padrosa, autora del recull de receptes de les mestresses de casa de la Mostra Gastronòmica (12 d'octubre) i que els restaurants han posat a les cartes durant el festival.







Hora Nova
 

diumenge, 13 d’abril del 2014

Conferència de Jaume Fàbrega sobre "La Cuina del Vi" a Peralada


JAUME FÀBREGA COLOM - LA CUINA DEL VI
Presentació a càrrec d’Inés Padrosa

 
Bona tarda amics,

És un plaer presentar l’amic Jaume Fàbrega.

I ho és per diverses qüestions. Unes de caire personal i altres de caire professional.


Si faig referència a l’aspecte personal, haig de dir que la coneixença amb el conferenciant es remunta a la dècada dels 80, és a dir, estem parlant de fa més de 30 anys.


En aquells moments Jaume Fàbrega era professor en el llavors, Col·legi Universitari de Girona, d’una de les assignatures de l’especialitat d’Història de l’Art, i allà va ser el primer lloc on vàrem coincidir. Ell com a professor i jo com a alumna.

 

Sempre es va caracteritzar pels seus coneixements i la seva mundologia, els quals, units a unes classes dinàmiques explicades amb una gran fluïdesa en l’expressió, comportava mantenir, en tot moment,  l’atenció.  

 
Pere Torrent, alcalde de Peralada, Inés Padrosa i  Jaume Fàbrega, crític gastronòmic, escriptor i professor.

 

 

En aquell període ja s’havia endinsat en la publicació de llibres de gastronomia i va apostar per aquesta matèria envers la qual es mostraven moltes reticències i ni tan sols es plantejava que formés part de “la cultura”.  Precisament, va ser gràcies a la gastronomia que, al cap d’uns anys, ens retrobarem. I, per suposat, gràcies a Peralada.

 

Com molts dels assistents peraladencs saben, a la dècada dels 90, en iniciar-se els cursets de cuina, es gestà la que esdevindria una de les principals celebracions col·lectives locals: les “Mostres Gastronòmiques” i, com a colofó, i per arrodonir la festa s’editaren els reculls bianuals de les receptes de les mestresses de casa.  

 

A la contraportada de cadascuna d’aquestes monografies hi figuraven tres frases: una d’un crític gastronòmic, una d’un xef i una d’una de la o les mestresses de casa guanyadores. Jaume Fàbrega, com a especialista en el tema, em proporcionà un paràgraf en el qual resumeix el que per a ell representa la nostra cuina:   

 “Amb la cuina gramaticalment ben construïda: a partir d’una sintaxi bàsica  -sofregit, picada, allioli…- es poden cuinar, crear i recrear tota mena de plats. Només cal veure aquest llibre de “La gastronomia empordanesa a Peralada”, on tradició i innovació a partir d’una dúctil gramàtica, es fecunden mútuament”.

 

Encara que sigui de manera molt ràpida, tractaré un dels aspectes de la dedicació professional del conferenciant: la seva aportació escrita al món de la gastronomia.

Si un fa la cerca “Jaume Fàbrega” en el Catàleg Col·lectiu de lectura pública per internet, ens donarà un resultat de 100 títols.

No s’espantin que no tinc cap intenció de citar-los tots però sí d’esmentar-ne alguns i, així, adonar-nos de quines han estat  les principals matèries tractades pel conferenciant: i aquestes són la història de l’art i la gastronomia. 

Pere Torrent, alcalde de Peralada, Inés Padrosa i Jaume Fàbrega, crític gastronòmic, escriptor i professor.
Pel que fa a la història de l’art ha tractat temes propers com la terrissa de la Bisbal, els Sants d’Olot, les obres d’art del Museu d’Història  de la Ciutat de Girona o del Museu d’Art de Girona. S’ha dedicat, també, a l’estudi d’artistes coneguts com Ministral, Roura o Anson, només per citar els de veïnatge comarcal.

 

Ara bé, el gruix més important de la seva producció bibliogràfica correspon a temes gastronòmics. I, aquí sí que vull esmentar algun dels temes o dels títols més significatius, per tal que puguem tenir una idea del volum del seu treball.

 

El seu principal focus d’atenció ha estat la cuina catalana i, per extensió, la cuina de les Balears, Valenciana, dels càtars, d’Andorra, de la Franja de Ponent i de l’Alguer.

 

Pel que fa a matèries primes ha tractat de manera monogràfica sobre el codony, el pa de pessic, els bolets, l’oli d’oliva, la picada, les sopes, el suquet, el pa amb tomàquet o la ratafia.

 

I, pel que fa als llibres, un dels títols que no puc deixar d’esmentar és “La Cuina catalana” (L’Isard:2001-2003), obra en 9 volums, amb fotografies del figuerenc  Francesc Guillamet, que podem qualificar d’enciclopèdia de la cuina catalana, i que es completa amb “La Cuina del món” (L’Isard:2004), obra en 3 vols.

 

S’ha ocupat, també, de col·laborar en les monografies de grans cuiners com “El Gran Llibre de la Cuina Catalana” (2003), de Josep Lladonosa o “El Bulli. El sabor del mediterráneo” de Ferran Adrià.

I, per citar-ne, algun de curiós tenim “Dalícies: a la taula amb Salvador Dalí” (2004).

 

I, tot i que ha estat distingit amb nombrosos premis només faré referencia a les set distincions rebudes del “Gourmand World Cookbook Awards”. Per fer-nos una idea del què representa voldria dir què  El Gourmand World Cookbook Awards és un premi internacional creat l’any 1995 per Edouard Cointreau, obert a totes les llengües, que es dona als treballs que tenen a veure amb el periodisme i la literatura gastronòmica. Gourmand va crear una competició especial per als llibres en llengua catalana, enfront d'una mitjana de 100 països per any.

 

En aquest darrer any la seva producció bibliogràfica ha estat, ni més ni menys, que de 6 títols, d’entre ells cal destacar-ne un, “Cuina monàstica: les receptes dels nostres monestirs”,  ja que en aquest llibre parla de la cuina del convent de dominics de Nostra Senyora del Roser de Peralada, conegut per tots nosaltres com Sant Domènec, lloc on ens trobem ara mateix.

 

Jaume Fàbrega ha esdevingut l’ànima del Cursos d’Enologia i Gastronomia de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Si com a autor i crític gastronòmic és d’allò més prolífic com a professor no es queda enrere. Cada any augmenta el nombre d’alumnes, amb un interessant grup d’estudiants d’Erasmus, arribats de tots els punts del planeta.

Resumint podem dir que és i ha estat un viatger i treballador incansable, pioner de la literatura gastronòmica i gran difusor de la cuina catalana. Sens dubte, la consideració que es té de la nostra cuina arreu és una altra després de les seves aportacions orals i escrites.
Cati Font, Pere Torrent, Jaume Fàbrega, Inés Padrosa i José Luis Torres
 

dissabte, 12 d’abril del 2014

Una altra manera de veure Londres i els anglesos, de la mà de Rafael Jaen

Ahir, 11 d'abril, a la seu dels "Amics del Castell de Sant Ferran" va tenir lloc una divertida i unusual conferència sobre la manera de veure els anglesos i la seva capital, Londres.
El conferenciant, Rafael Jaen, amic de fa molts anys, ha tingut el privilegi de poder viure a la capital britànica gràcies a les seves tasques de conseller de l'Ambaixada d'Espanya.
Ens va deleitar amb anecdotes personals i d'altres espanyols amb els qui ha coincidit en aquests temps. Tot en un to d'humor anglès del que ja s'ha empeltat. 
 


Rafael Jaen, conferenciant, Antonio Herrera, president dels Amics i C. Duarte, presentador de l'acte.


Un moment de la intervenció del conferenciant

 


Tres vells amics: José Luis Torres,
Rafael Jaen i Jose M. Sala


Rafale Jaen i Inés Padrosa


RAfael Jaen, Josep M. Sala, Teresa, Inés Padrosa,
Joana i José Luis Torres


 

Rafel Jaen, Marisa Puente, Antonio Herrera, Joana,
Inés Padrosa i José Luis Torres

divendres, 11 d’abril del 2014

Nou volum de la Col·lecció "Girona Judaica", dedicat a Mn. Miquel Pujol i Canelles


Aquesta setmana he rebut la monografia "Jueus del rei i del comte. A l'entorn de les comunitats jueves de Girona i Castelló d'Empúries", el qual és fruit de les ponències dutes a terme a Girona i Castelló d'Empúries el 19 d'octubre de 2012 i forma part de la col·lecció Girona Judaica. Una iniciativa promoguda pel Patronat del Call de Girona i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.
La meva participació va versar sobre "Mossèn Miquel Pujol i la comunitat de Castelló. Una aproximació bibliogràfica".
Una bona manera d'homenatjar a mn. Miquel Pujol gran estudiós de la comunitat jueva castellonina!!
El llibre es presentarà el proper mes de juny en un acte en el qual la família farà el lliurament de l'arxiu particular de mn. Pujol a l'Arxiu municipal de Castelló d'Empúries.

dimarts, 1 d’abril del 2014

Castelló d'Empúries perd un altre fill il·lustre


 Mn. Modest Prats (1936-2014) ens ha deixat!!

Tot seguit unes paraules en record seu publicades avui dia 1 d'abril de 2014, en els rotatius comarcals i la seva entrada en el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" publicat l'any 2009.
  

Empordà, 1.IV.2014.



Hora Nova, 1 d'abril de 2014



"Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà" (2009), d'Inés Padrosa Gorgot